hvg.hu Élet+Stílus

Nagyon kiakadt egy szülő a tanév eleji retorziós listákon

A gyerekek megkapták a tanároktól a listákat, milyen taneszközöket kell beszerezni, illetve hogy milyen retorziók várnak rájuk, ha például szamárfüles lesz a füzet, nincs bekötve a könyv, vagy nem tanulja meg időben a feladott verset. Egy anyuka nyílt levélben adott hangot a felháborodásának.

hvg.hu Itthon

"Miskolc újra megszólal" - nyílt levelet írtak a tanárok

Nem valósultak meg a követeléseik és a kormányzati ígéretek sem lassan egy évvel a miskolci tanárlázadás után - írta nyílt levelében a Tanítanék Mozgalom és több szakszervezet helyi képviselője. Most arra kérnek mindenkit, csatlakozzanak a nyílt levélhez és küldjék el panaszaikat az oktatásért felelős minisztériumoknak és a Kliknek is.

hvg.hu Itthon

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága szerint a kormány csak hitegeti a tanárokat

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága szerint több sebből vérzik a köznevelés rendszere stabil működéséhez szükséges jogszabályi feltételrendszer. "A kormányzat újabb és újabb, végig nem tárgyalt, végig nem gondolt, nem egyeztetett ötletekkel áll elő a köznevelés rendszerének újabb és újabb átalakítására" – olvasható csütörtöki közleményükben.

hvg.hu Nagyítás

Tüntetők és szurkolók a hét képein

Bizonyítványosztó demonstrációt tartottak a tanárok, megnyílt a 87. Ünnepi Könyvhét, elkezdődött a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, elbúcsúztatták Muhammad Alit, kerékpáros dizájn kiállítás nyílt Budapesten. A hét fontosabb eseményei képekben.

hvg.hu Itthon

Videó: "Nem fogjuk vissza magunkat" - A megbuktatott kormánynak üzentek a tanárok

"Hamarosan vége a magyar oktatás egyik legforrongóbb tanévének. Eljött az ideje az értékelésnek, a bizonyítványosztásnak. A Tanítanék Mozgalom ezért minden tanárt, diákot, szülőt, és az oktatás megújításáért, gyerekeink jövőjéért tenni kívánó magyar polgárt közös országos Tanévzáró tüntetésre hív! - így szólt a szombatra meghirdetett újabb pedagógustüntetés meghívója, ahol Pukliék értékelték a kormány oktatáspolitikáját, és bejelentették: radikális üzemmódba vált mozgalmuk.

hvg.hu Itthon

"Orbán akkor karót kapott, hogy be se fér a hátizsákjába" - tüntettek a pedagógusok

"Nem álltunk meg, nem buktunk el" - májusban ezzel az üzenettel hirdette meg június 11-re újabb tiltakozó nagygyűlését a Tanítanék mozgalom. A programba végül bekerült egy "osztályozó konferencia" és bizonyítványosztás a kormánynak, illetve vonulás a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz. A 14 órára meghirdetett budapesti rendezvényhez hat vidéki városban is csatlakoztak.

hvg.hu Kult

Film készült a tanárlázadásról, itt a trailer

Kockás forradalom címmel dokumentumfilmet készített Kresalek Dávid a közelmúlt legnagyobb méretű és hatású civil összefogásáról, a Tanítanék Mozgalom, illetve az oktatás ügye körül csoportosuló civilekről.

hvg.hu Itthon

Tanítanék: A kormány hallja meg a sokaság hangját!

A Tanítanék Mozgalom szerint az oktatásban tapasztalható problémák egy hibás rendszer termékei, "a hibás terméket pedig be kell zúzni, és újat készíteni" – írják nyílt levelükben arra utalva, hogy a kormány az iskolák fenntartása után a működtetést is állami kézbe helyezné. A Palkovicséknak címzett levélben megerősítették, hogy június 11-én újabb demonstrációt tartanak a Várkert bazár előtt.

hvg.hu Itthon

Hetekre felfüggesztették a sztrájkoló tanárok tb-jogviszonyát

Több olyan esetről számolt be a PDSZ, amikor az április 20-ai sztrájkban részt vevő tanároknak hetekre szüneteltették, vagy egyáltalán nem állították vissza tb-jogviszonyát; volt, amikor az orvosnál derült ki, hogy az érintett tanárnak nincs biztosítása. A szakszervezet szerint a Magyar Államkincstár így akarja zsarolni a pedagógusokat.

hvg.hu Itthon

PDSZ: "Brutális nyíltsággal" int be a kormány a tanárok ügyének

A pedagógus-szakszervezet szinte szóhoz sem jut az után, hogy a kormány ismertette újabb iskolaállamosítási terveit. A szakszervzet úgy látja, a kormány nagyon várt a tanárlázadás elcsendesedésre, hogy aztán "brutális nyíltsággal tegye egyértelművé: esze ágában sincs engedni a követeléseknek, esze ágában sincs az ország valódi érdekeinek megfelelően átszervezni a közoktatást. Egy dolog számít csupán, hogy mit akar a hatalom." Decentralizáció helyett további központosítás jön - állapítja meg a PDSZ.

Mizsur András Itthon

Az önkormányzatok szerint "esztelen és veszélyes", a kormány mégis meglépi

Retteghetnek azok az iskolák, ahol eddig befizették a gázszámlát, volt elég WC-papír és kréta, mert már elkészült az a törvényjavaslat, amely a fenntartás után – ebben "bizonyított" a Klik – a üzemeltetést is állami kézbe helyezné. Az önkormányzatok állítják, olcsóbb és hatékonyabb, ha nem az állam, hanem a települések üzemeltetik az iskolákat.

1 2 3 4 5 6 7
15
Az átlag magyar fiatal 27 évesen hagyja el a mamahotelt

Az átlag magyar fiatal 27 évesen hagyja el a mamahotelt

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben

Egy 1966-os Ferrari lett a legdrágább, online aukción eladott autó

Egy 1966-os Ferrari lett a legdrágább, online aukción eladott autó

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Listába szedték az országokat, ahol a legtöbb kibertámadás történik

Listába szedték az országokat, ahol a legtöbb kibertámadás történik

Milliós bánatpénzt kaphatott a kirúgott szakszervezetis a Suzukitól

Milliós bánatpénzt kaphatott a kirúgott szakszervezetis a Suzukitól

Már gyártják is az oroszok a sebtében kifejlesztett új koronavírus-vakcinát

Már gyártják is az oroszok a sebtében kifejlesztett új koronavírus-vakcinát

A címlapról ajánljuk