szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rogán Antal először szólalt meg az MNB-s ügyekben, de olyat, hogy rögtön felkapta rá a fejét mindenki.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter ma a Kúria kvótanépszavazásról kapcsolatos döntéséről beszélt elsősorban a sajtónak, de kitért az MNB-alapítványok pénzköltéseinek az ügyére is, mint mondta, most először.

Szerinte Matolcsy György jegybankelnököt, az alapítványok vezetőjét a sikerei miatt is támadják, akik támadják, a jegybankelnök jól tette, amit tett, jó munkát végzett: nyereségessé tette a MNB-t, alacsony infláció mellett valósul meg a magyar GDP-növekedés, az MNB és kormány pedig együtt forintosította a devizahiteleket - ez az együttműködés az előző MNB-elnök Simor Andrással nem valósult meg. Az MNB nyereséges. Amiért pedig támadják: Rogán úgy látja, az alapítványok vagyona nem lett kisebb, sőt.

©

Az, hogy az alapítványok milliárdokét vásároltak ingatlanokat, Rogán szerint jó döntésnek bizonyultak, az egyéb támogató tevékenységekkel egyetért. A médiatámogatás támadását sem érti Rogán, és itt következett a kormánykörökből is erősnek számító mondat: "egy kifejezetten kritikus, ellenzéki portált" támogatott az MNB, amelyet az ellenzéknek sikerült a tönk szélére juttatnia, "gratulálok ehhez" - utalt a VS.hu-ban lezajlott, a MNB-s támogatások miatti lemondáshullámra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban