szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vajon van-e kávé a Földművelésügyi Miniszter büféjében?

Az LMP-s Sallai Benedek feltette a fogós kérdést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek:

Árulnak-e kávét a Földművelésügyi Minisztérium büféjében?

A kérdés csapda volt, amelyre írásbeli válaszában látszólag könnyedén válaszolt a miniszter:

A Földművelésügyi Minisztériumban kapható kávé.

Aztán magyarázkodásba fogott. Hiszen Sallai nem igazán erre volt kíváncsi, hanem arra, hogy ha Bitay Márton állami földekért felelős államtitkárának munkahelyén is lehet kávézni, akkor mi a frászt keresett a Gresham Kávézóban az Orbán Viktor-közeli földbirtokos és földpályázat-nyertes Mészáros Lőrinccel. Kettejük találkozóját a luxushotel kávézójában fülelték le, mire azt a magyarázatot adta a kormánytag, hogy csak véletlenül futottak össze, és a fociról beszélgettek.

Fazekas a valódi kérdésre is válaszolt, persze csak a maga módján, hiszen arról ír válaszában, hogy nem szokta nyilvántartani, hogy államtitkárai hol kávézgatnak, és a minisztérium nem is finanszírozza a magánjellegű fogyasztásokat, az államtitkárok találkozói és híváslistái pedig nem nyilvános adatok.

Szerinte Bitay államtitkár az állami földekkel kapcsolatban számtalan gazdát – kicsit és nagyot egyaránt – fogadott, de az államtitkárok nem tudják befolyásolni a véletlenszerű találkozóikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!