szerző:
hvg.hu

Furcsa magyarázattal próbálja igazolni Pintér Sándor belügyminiszter, hogy miért vették le a rendőrség honlapjáról azt a közleményt, amelyből kiderült, hogy Körmenden nem inzultálták a menekültek a kézilabdás lányokat.

Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke írásbeli kérdést intézett Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy miért tűnt el a rendőrség honlapjáról, a police.hu-ról az a körmendi rendőrségi közlemény, amely megcáfolta Lázár János és Kovács Zoltán állításait. Emlékezetes, hogy az Atv.hu, egy később valótlannak bizonyult anyagban számolt be arról, hogy a körmendi, új menekülttábor lakói kihívóan nézték, sőt rátörték az ablakot a tábor melletti teremben edző kézilabdás lányokra.

Lázár János és Orbán Viktor is azonnali reakciót sürgetett, utóbbi fel is szólította Pintér Sándort az azonnali intézkedésre. "Itt nem lesz Köln", hangzott el rögtön a kormányzati indoklás. Később maga a körmendi rendőrség, Tiborcz János rendőrkapitány cáfolta meg, hogy bármi is történt volna, az ablak nem tört be, személyi sérülés nem történt. Aztán Körmend polgármestere is cáfolta, hogy történt volna bármi törvénytelen. Később a kormány azzal indokolta a gyors reakciót, hogy azokon a településeken, ahol menekülttábor van, idegesebb, feszültebb a közvélemény. Később azonban, valamiért eltűnt a police.hu honlapjáról a körmendi közlemény.

©

Pintér most előáll az okokkal: "A rendőrség honlapján tilos olyan közleményt közzétenni, amelyben büntetőeljárás vagy szabálysértési eljárás van folyamatban. Ez alól kivételt képeznek a körözések, valamint azok az esetek, amelyek során a rendőrség a lakosság segítségét kéri." A körmendi ügyben pedig az eset körülményei még nem voltak körültekintően tisztázva, írja Pintér, és, mivel a rendőrség megindította a szabálysértési eljárást, ezért sajnos le kellett venni a közleményt, nem volt mit tenni.

Nem teljesen tiszta, miért nem tájékoztathat a rendőrség honlapja folyamatban lévő ügyekről. Az sem, mi indokolta a szabálysértési eljárás megindítását, amikor nem történt semmi. Az pedig végképp érthetetlen, miért vannak még most is halomban olyan ügyek közlemények a police.hu-n, amelyek szabálysértésekről számolnak be, de nem kérik a lakosság segítségét. Az is elképzelhető, hogy a belügyminiszter egyszerűen nem olvassa a police.hu-t.

Itt vannak a pénteki Békés megyei szabálysértési eljárások.

Itt van egy székesfehérvári baleset, amelynek körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

A sort hosszan lehetne folytatni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!