szerző:
Népszabadság

Balatonfüreden szerzett luxusingatlant a főügyész. A családban ő sem keres rosszul, de a feleségéhez képest csak szinte aprópénzt.

Balatonfüreden szerzett egy újabb ingatlan a legfőbb ügyész, értesült a Népszabadság, de az nem szerepel Polt Péter vagyonnyilatkozatában. Mivel a saját homokos parttal és wellnessrészleggel is felszerelt apartmanházakban szerzett lakást csak idén vette Polt, ezért csak a jövőre esedékes bevallásában fogja feltüntetni, indokolt a lapnak. A lap úgy számolt, 70 millió forintba került az új lakás, de Polt azt állítja, olcsóbban jutott a lakáshoz. A legfőbb ügyész összesen négy ingatlant szerepeltet a vagyonnyilatkozatában. Tavaly 25,6 milliós bére volt az ügyészségtől, és 630 ezer forint egyéb bevétele származott oktatásból. Felesége jóval többet keres nála: Polt-Palásthy Marianna bruttó 5 millió forintot keres a jegybank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatójaként, ezenkívül az MNB botrányokba keveredett PADA alapítványának felügyelőbizottsági elnöke is, illetve egy másik jegybanki alapítvány, a PADMA, és a szintén jegybanki eredetű Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. felügyelőbizottságának is a tagja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!