szerző:
hvg.hu

Az Együtt kivizsgáltatná, honnan volt Polt Péternek 70 milliója a balatonfüredi apartmanja, és hogyan juthatott hozzá jutányos áron.

Polt Péter adjon számot arról, hogy milyen jövedelmekből vett 70 millió forint értékű balatoni luxuslakást – követeli az Együtt.

A párt azt szeretné, ha Polt Péter legfőbb ügyész nyilvánosságra hozná azt is, hogy neki, illetve közeli hozzátartozóinak milyen ingatlanok vannak még a tulajdonukban, és ezeket mikor, milyen forrásokból, milyen legális jövedelmekből szerezték.

Az Együtt szerint ugyanis fontos tisztázni azt is, hogy Polt Péter kitől vásárolta a luxuslakást, és származhatott-e bármiféle, Polt Péter pozíciójához köthető előnye az eladónak abból, hogy Polt Péter saját bevallása szerint is áron alul szerezhette meg az ingatlant.

A párt szerint Polt Péter családi kapcsolatai felvetik annak gyanúját, hogy a legfőbb ügyész személyesen elfogult, és érintett a Fidesz közeli korrupciós ügyekben, ami amellett, hogy felveti a tisztességtelen vagyonszerzés és hivatallal való visszaélés gyanúját, zsarolhatóvá is teszi őt. Polt egyébként már közölte, hogy szerinte nem aggályos, hogy a feleségének az MNB-alapítványokban volt pozíciója, és ezért lemondani sem akar, de Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke által indított egyik perben nem cáfolták, hogy az ügyész lánya a Quaestor-elnök személyi titkárával járt.

A párt ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a legfőbb ügyész ellen az adóhatóságnál, illetve a parlamenttel is kivizsgáltatná a főügyész vagyonát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!