szerző:
hvg.hu

Az ingyenes napilapnál végelszámolás lesz. A dolgozókat várhatóan július közepén küldik el.

Ma délután jelentették be az ingyenes napilap munkatársainak, hogy kedden jelenik meg az utolsó lapszám - értesült a hvg.hu. Információnkat megerősítette Hivatal Péter, a Metropol kiadó vezetője. Azon kívül azonban, hogy végelszámolás lesz, többet nem árulhatott el.

Úgy tudjuk, tavaly ősszel Fonyó Károly, a Metropol Media Zrt. vezérigazgatója ősszel még azt ígérte, a 18-as választásokig kitartanak. Az újság Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik. Kerestük Fonyó Károlyt, hogy a döntés okát megtudjuk, de egyelőre nem értük el. Válaszával a cikket frissítjük. A Népszabadság azt írja, Fonyó azért döntött így, mert nem akart adósságot hagyni maga után, minden alkalmazottját, beszállítóját ki akarja fizetni.

Péter Márta Magdolna a hvg.hu-nak azt mondta, várhatóan július közepén kezdik meg a létszámleépítést - a csoportos leépítést előbb be kell jelenteni a munkaügyi központnál. A Munka törvénykönyve alapján járnak majd el, mindenkinek a szerződése szerinti, vagy az ott töltött idő alapján járó végkielégítés jár, remélhetőleg a végelszámolásban rendelkezésre áll majd a fedezet - tette hozzá.

Habony lapja a vetélytárs

Az ingyenes napilappá alakult Lokál - amelyet a Metropol helyett osztogatnak a BKV-n - júniusban jelent meg első számában rögtön nekiment Spéder Zoltánnak. A 150 ezer példányszámban osztogatott lapot a Modern Media Group adja ki, a társaság Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó és Győri Tibor, Orbán Viktor jogi tanácsosának közös médiacége.

A 444.hu korábban azt írta, piaci hírek szerint a Metropolt próbálták volna eladni, de a lap újrapozícionálásában is gondolkodtak.

Simicska nemrég megszabadult a Class FM-től is: az utolsó évben 1,5 milliárd forint osztalékot vett ki, majd eladták a Sláger Rádió Zrt.-nek. Úgy tudni, a Magyar Nemzethez ragaszkodik, és Csintalan Sándor a HVG-nek adott interjújában ugyancsak azt mondta: első kézből tudja, hogy a tulajdonos nem árulja sem a Hír Tv-t, sem a Lánchíd Rádiót.

Class FM pusztán azért került amerikai kézbe, „mert csak a hülye nem látja, hogy Simicska Lajos tulajdonában biztosan nem kapná meg a működésének folytatásához szükséges frekvenciaengedélyt”. Úgy fogalmazott: „feltartott kézzel biztos nem vonulunk le a pályáról”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Verhofstadt levelet írt Zuckerbergnek, hogy szedje le Orbánék csúsztató videóját

Verhofstadt levelet írt Zuckerbergnek, hogy szedje le Orbánék csúsztató videóját

Nem ment el a Fidesz, határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság

Nem ment el a Fidesz, határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság

Egy 20 éves fiatalt előállítottak a hétfői tüntetésen

Egy 20 éves fiatalt előállítottak a hétfői tüntetésen

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

Simonka György szerint képviselőhöz és emberhez is méltatlan, amit Hadházyék tettek

Simonka György szerint képviselőhöz és emberhez is méltatlan, amit Hadházyék tettek

Hadházy egy békás termoszért biztosan visszamegy az MTVA-ba

Hadházy egy békás termoszért biztosan visszamegy az MTVA-ba