szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyészség vádat emelt a deteki állatkínzókkal szemben. Egy 16 éves fiú tavaly júliusban brutálisan kivégzett egy kutyát, és ezt egy 19 éves fiatalember felvette, a videót pedig feltöltötték a netre. Egyikük a deteki alpolgármester fia. Az ügy miatt óriási volt a felháborodás.

A két fiú tavaly júliusban Beret községből Detek irányába biciklizett. Az útmenti árokban találtak egy kistestű, mozgásában erősen korlátozott kutyát. Elhatározták, hogy agyonverik az állatot, ezért egy közeli kis hídhoz, a nádasba vitték, hogy mások ne láthassák, mit művelnek.

A patakparton a fiatalkorú fiú felvett egy 120 centi hosszú, 4 centi átmérőjű szerszámnyelet, majd társának átadta mobiltelefonját, hogy vegye fel a kutya agyonverését – írják az ügyészség közleményében.

A botot két kézre fogva, a kamerának pózolva kétszer ütötte meg nagy erővel a földön fekvő kutyát. Az első ütéstől az állatnak súlyos koponyasérülése keletkezett, de végtagjai összerendezett mozgást mutattak, vagyis menekülni próbált. A második ütés sem volt azonnal halálos, de az állat akkor már nem tudott volna mozogni, fájdalmas kínhalála volt.

A rendőrség áprilisban zárta le az ügyben indított nyomozást, vádemelést javasoltak. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakkal szemben állatkínzás miatt emelt vádat. A fiatalkorú vádlottat javítóintézetbe küldenék, felnőttkorú társára, aki bűnsegédje volt, felfüggesztett börtönt kértek.

Az állatkínzás miatt óriási volt a felháborodás, januárban tüntetést szerveztek állatvédők Detekre. Korábbi hírek szerint az egyik állatkínzó Detek alpolgármesterének fia. A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy az alpolgármester elnézést kért a fia nevében is minden jóérzésű embertől, tisztségről ugyanakkor nem mondott le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Ismét kitört az Etna

Ismét kitört az Etna