szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség azt javasolta az ügyészségnek, hogy emeljen vádat két férfival szemben, aki megalapozott gyanú szerint agyonvert egy kutyát Deteken.

Az év elején kipattant ügy háttere, - amiről itt írtunk korábban - , hogy Detek alpolgármesterének fia egy videómegosztóra került felvételen agyonvert egy kutyát. Gulyás Erzsébet ezután elnézést kért a fia nevében is minden jóérzésű embertől, ugyanakkor kijelentette, nem mond le az alpolgármesteri tisztségről. Gulyás mellett kiállt a falu polgármestere, Szikora Csaba is. A település vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: K. István tettére nincs mentség, azt elítéli.

Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság H. P. 20 éves és K. I. 18 éves deteki lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. július 19-e előtt Deteken bottal bántalmaztak egy kutyát, melynek következtében az állat elpusztult - írja a police.hu.

Az ügyben folytatott nyomozást az Encsi Rendőrkapitányság a napokban lezárta és vádemelési javaslattal küldte tovább a járási ügyészségnek.

Januárban egy másik kutyabántalmazási ügy is kipattan, az eset Kápolnásnyéken történt: ez, és a deteki kutyák ellen elkövetett kegyetlenség nagy tiltakozási hullámot váltott ki a kutyabarátok és az állatvédők körében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon