Bihari Ádám
Bihari Ádám
Tetszett a cikk?

A menekültekkel riogató kormánypropagandát igyekezett lehadarni a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter, de aztán kénytelen volt Portik-ügyben is mondani valamit.

Azok után, hogy Rogán Antal már kedden is lemondott egy nyilvános szereplést, a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter a szerdai kormányülés szünetében úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy azt nyilvánosan meg sem hirdették.

Rogán Antal ugyanazokat a menekültellenes szövegeket készült elmondani, mint amik a kormány propagandaplakátjain szerepelnek, illetve amiket a kedden helyette beugró Tuzson Bence kommunikációs államtitkár elmondott a Századvég-konferencián

A jelenlévő újságírók azonban inkább a Portik-ügyről kérdezték Rogánt, vagyis arról, hogy hogyan kommentálja Portik Tamás elítélt olajbűnöző szavait, aki azt állította, hogy milliós kenőpénzt adott Rogánnak. A miniszter azt mondta, hogy bűnözők vádjaival nem foglalkozik.

Úgyhogy kénytelenek voltunk megkérdezni, hogy akkor miért foglalkoztak korábban egy elítélt bűnöző, Zuschlag János szavaival, aki a kormány egyik politikai elllenlábasát, Pukli István iskolaigazgatót vádolta. Azt mondta, hogy erre már végképp nem kíván reagálni.

Aztán azt mondta, hogy ellenzéki sajtótájékoztatók témájával egyáltalán nem kívánt foglalkozni, ezért munkatársunk közölte Rogánnal, hogy a Zuschlag-vádakra éppen a Fidesz szervezett sajtótájékoztatót. Erre Rogán azt találta mondani, hogy kormánytagként egyáltalán nem kíván pártok sajtótájékoztatójával foglalkozni.

Még feltettük a kérdést, hogy az egyik elítélt bűnöző hazugsága más-e, mint a többié, amire nem reagált.

Meg arról is kérdeztük, hogy a keddi konferencián miért nem jelent meg, mire azt mondta, hogy ezt már elmondták kedden is: a magyarázat az, hogy hazaérkezett a miniszterelnök, és amikor neki szüksége van a miniszterre, akkor dolgozni kell, és egyébként is, tette hozzá, több nyilvános rendezvényen is részt vett tegnap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására