szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter a Századvég konferenciáján szólalt volna fel, de nem jelent meg.

"A miniszterelnök úr hazaérkezése miatt Rogán Antal miniszter úr programját át kellett szervezni. A változásokról még tegnap értesítettük a szervezőket és a sajtó munkatársait is" – közölte a hvg.hu megkeresésére Kiss-Hegyi Eszter sajtófőnök, amikor a Miniszterelnök Kabinetirodán arról érdeklődtük, miért nem jelent meg Rogán Antal – az előzetesen kiadott programnak megfelelően – a Századvég "Merre tart Európa?" keddi konferenciáján.

A sajtófőnök áltak emlegetett, állítólag a sajtónak címzett értesítés egyébként a hvg.hu-hoz nem jutott el, munkatársunk abban a tudatban ment a konferenciára, hogy Rogán Antal is ott lesz. Nem volt. Csak a helyettesítője ("A Miniszterelnöki Kabinetiroda Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár személyében képviseltette magát a rendezvényen" – tette hozzá a sajtófőnök), ami azért messze nem ugyanaz. Főleg azt elnézve, ami manapság Rogán körül történik.

A miniszter ugyanis az elmúlt hetekben a kvótareferendumról, illetve a terrorveszélyről beszélt egy-egy sajtótájékoztatón, ám egyik helyen sem került szóba az úgynevezett Portik-ügy. A gyilkosság miatt elítélt üzletember, Portik Tamás ugyanis korábban a bíróságon azt állította, 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt Rogánnak. Utóbbi erre sem reagált, nevében a minisztérium tagadott, közleményükben azt írták: Portik hazudik. A bíróságon egyébként meg kellett volna jelennie Rogánnak is, a szembesítés azonban elmaradt, mert a miniszternek halaszthatalan közfeladatot kellett ellátnia, egy előre egyeztetett külföldi útja volt. Mint kiderült, a Bildnek adott interjút akkor. Azután az is kiderült, hogy az interjúból mindössze pár mondat jelent meg az újságban. Aztán Vizoviczki László egyik munkatársa vádolta meg Rogánt, akit utána éppen a vállalkozó védett meg, mondván: ő sosem találkozott a Belváros volt polgármesterével.

Ami a mostani minisztériumi magyarázkodást illeti: Orbán Viktor miniszterelnök a 444.hu-n megjelent fotó alapján kedd este jött haza Münchenből, programjáról pedig egyelőre annyit tudni, hogy hétvégén Tusnádfürdőn tart beszédet, illetve várhatóan jövő kedden érkezik az osztrák kancellár. Ezekben nagy meglepetés azonban nincs, így nem tudni, mi volt az, ami hirtelen felülírta Rogán programját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több tízezer forint különbség is lehet a koronavírusos betegeket ellátó ápolók pluszpénze között

Több tízezer forint különbség is lehet a koronavírusos betegeket ellátó ápolók pluszpénze között

Karácsony Gergely: Örülök, hogy Orbán elfogadta a javaslatomat

Karácsony Gergely: Örülök, hogy Orbán elfogadta a javaslatomat

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le