szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Polgár András közgazdász, a Polgár Alapítvány az Esélyekért alapítója is visszaadta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetését Bayer Zsolt mukásságának elismerése miatt.

Az esélyegyenlőségért sokat tett alapítvány alapítója Facebook-oldalán tette közzé, hogy visszaadja a kitüntetést a következő megjegyzés kíséretében.

"A Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés indoklásában az olvasható, hogy dr. Polgár András "a társadalmi esélyegyenlőség érdekében végzett sokoldalú támogató tevékenységéért" kapja azt. Maga a lovagság eddeg sem nagyon érdekelt, mégis örültem, mert azt gondoltam (naivan), hogy ha ilyesmiért adományoznak állímilag plecsniket, az mégis csak reményt kelt legalább abban, vannak közös célok, vannak közös eszmények, szándékok. Az utóbbi évek meggyőztek arról, hogy egy nagy túrót vannak ilyenek, de szomorúan tudomásul véve ezt a tényt, a szóban forgó jelvényeket hagytam a ládafiában. Mára azonban nem csak az vált világossá, hogy az Adományozónak egészen más az elképzelése az esélyegyenlőségről és az ennek megteremtése érdekében szükséges teendőkről, de egyenesen az - én értékrendem szerint - rasszista bűnözőket tartja érdemesnek piedesztára állítani. Ez pedig már olyan ellentmondás, amit józanul, tiszta lelkiismerettel nem lehet eltűrni. Tudom, hogy ez semmin nem változtat, de a magam megnyugtatására ezúton jelzem, hogy a Köztársasági Enöktől kapott, fent említett kitüntetésemet visszaadom, és (ahogy eddig, úgy ezután sem) nem tekintem magam a rezsim lovagjának. Lovagoljanak tova, akiknek ez nem töri fel a hátsóját."

A Polgár Alapítvány az Esélyekért a hátrányos helyzetű, kiemelten a cigány közösségek és egyének helyzetének javítása érdekében olyan közvetítő szervezetként kíván fellépni, amely választott értékei, kialakított eszközrendszere, forrásai alapján képesnek érzi magát arra, hogy az esélyteremtés érdekében új utakat kutasson és kövessen, a fellelhető erőforrásokat egymás szolgálatába állítsa.

"Ez így nincs rendjén" - Újabb nagyágyú adta a vissza a keresztjét Bayer kitüntetése miatt

Egy pakisztáni férfit állítása szerint már a határ szerb oldalán vertek meg magyar rendőrök úgy, hogy a fején a bőrt több öltéssel kellett összevarrni. A nemzetközi Human Rights Watch jogvédő szervezet szerint semmit nem változott a rendőrség és a határőrizeti szervek eljárása, továbbra is verik a menekülteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten