szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legjobban a nyolcosztályos gimnáziumokat sikerült feltölteni, a legkevésbé a szakközépiskolákat (volt szakiskolák).

Az ősszel induló tanévben ötvenötezer férőhely maradt üresen, a szakgimnáziumok férőhelyeinek 56,3 százalékát sikerült betölteni, míg a szakközépiskoláknál 38,8 százalék ez az arány – írja a Magyar Nemzet az Oktatási Hivatal adatai alapján.

A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint a szakgimnáziumoknál – korábban szakközépiskoláknál – jelentősebb a visszaesés, ahol egy éve még a férőhelyek 62,8 százalékát betöltötték, míg a szakközépiskoláknál – korábban szakiskolák – 40,4 százalékon állt ez az arány tavaly ősszel.

Az összes jelentkező 35 százalékát gimnáziumokba, 39 százalékát szakgimnáziumokba, negyedüket szakközépiskolákba, 2 százalékukat pedig készségfejlesztő speciális szakiskolába vették fel. A legnépszerűbb gimnáziumtípus a nyolcosztályos volt, itt a meghirdetett férőhelyek több mint 93 százalékát sikerült betölteni – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Koronavírus: 285 beteg meghalt, 3597 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 285 beteg meghalt, 3597 új fertőzöttet találtak