szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megdöntötte a rekordot az állami vezetők száma: jelenleg 270-en vannak, majd kétszer annyian, mint 2010-ben. A legtöbb államtitkár a bürokrácia leépítésén dolgozó Miniszterelnökségnél van.

Kétszer annyi állami vezetőt tartanak el az adófizetők, mint hat éve – számolta ki a csütörtöki Blikk, amely szerint minden eddigi rekordot megdöntött az állami vezetők száma az Emmiben létrehozandó új intézmény, a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásával.

Külföldön meg verik a keresztényeket

Magyarország Kormánya most nem is dobott ki olyan hatalmas összeget az ablakon. Ez csak apró tétel a stratégiai népbutítás költségvetésében.

Igaz, csak később derül ki, hogy az új helyettes államtitkárságban hány főosztályt és hány alosztályt hoznak létre, hány munkatárs foglalkozik majd a keresztények üldöztetésével. Az Emmi a lapnak annyit mondott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter augusztusi vatikáni látogatásán dőlt el, hogy létrehoznak egy ilyen intézményt. Az új helyettes államtitkár egy tapasztalt diplomata, Török Tamás lesz.

Hiába harcol a bürokráciával a kormány, és készül ennek a háborúnak a jegyében jelentős elbocsátásokra, a számok mást mutatnak. Jelenleg 270 állami vezetőnk van, tízzel több, mint az év elején. A legtöbb – 56 – állami vezető a bürokratikus rendszer leépítésén munkálkodó Miniszterelnökségnél van. A lap számításai szerint az állami fejesek fizetésére 2,5 milliárd forint megy el évente.

Míg 2010-ben

  • 47 helyettes államtitkár
  • 20 államtitkár
  • 15 miniszter volt,

addig 2016-ban

  • 100 helyettes államtitkár
  • 56 államtitkár
  • 91 miniszteri biztos
  • 16 kormánybiztos
  • 12 miniszter hoz döntéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók