szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra sem oldotta fel a zárást Orbán Viktor házának környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK). A „személy- és létesítménybiztosítási intézkedést” három éve hosszabbítgatják.

A TEK még 2013. október 3-án, az izraeli nagykövet látogatására hivatkozva rendelte el Orbán Viktor Cinege utcai házának környékére a lezárást. A határozatot most ismét felülvizsgálat a szervezet főigazgatója, és ezúttal 2016. december 31-én 24 óráig hosszabbította meg.

Hajdu János indoklása szerint erre azért van szükség, mert az érintett területen az elrendelésre okot adó körülményekben lényegi változás nem történt, ott továbbra is védett személyek tartózkodnak, közlekednek. A zárást azért szükséges fenntartani, hogy szabadon mozoghassanak.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne lehetne tüntetni a miniszterelnök háza előtt. Legutóbb augusztusban terveztek demonstrációt az ingatlannál. A megmozdulást a rendőrség nem engedélyezte, a szervező azonban bíróságon támadta meg a határozatot, aminek a testület helyt adott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!