szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mediaworks közleménye szerint Rónai Balázs eddigi vezérigazgató saját kérésére távozott posztjáról, helyét megbízottként Katona Viktor vette át.

Katona Viktor megbízott vezérigazgatóként írta alá a levelet, amelyben szombaton értesítették a Mediaworks dolgozóit a Népszabadság kiadásának felfüggesztéséről. Katonáról a cégnél úgy tartják, a tulajdonos, Heinrich Pecina embere. Ezt erősíti, hogy már korábban is dolgoztak együtt a Borsodchemben.

Ezt erősíti meg a Mediaworks oldala is, amely szerint Katona 2013-ban lett a lapkiadó tulajdonosa, az osztrák Vienna Capital Partners (VCP) befektető cégnek a tanácsadója, ezzel párhuzamosan a Kairos Development and Venture Capital Fund partnereként dolgozott. Ezt megelőzően a BorsodChem pénzügyi igazgatója, vezérigazgató-helyettese volt.  Korábban a Citibank Magyarország ügyvezető igazgatója, a Magyar Fejlesztési Bank 100 millió eurós részvényportfóliójának igazgatója, a Dresdner Kleinwort Capital vagyonkezelője (Londonban, majd Budapesten), a londoni HSBC Investment Bank vezető részvényelemzője  és az ING Barings makrogazdasági stratégiával foglalkozó munkatársa volt. 2014 őszétől, a Mediaworks megalakulásától tölti be a cég pénzügyi és operatív igazgatói pozícióját.

©

Ezeknek a feladatoknak a megtartásával vette át most Rónai Balázs feladatait. Nagy kérdés, meddig marad ebben a pozícióban. A szakmában ugyanis az terjed már napok óta, hogy a vezérigatgatói pozíciót a közeli jövőben Liszkay Gábor veheti át. Ő jelenleg a Magyar Idők Kft tulajdonosa, így a napilapon kívül övé a Karc Fm is.

A piaci pletykák szerint Liszkay lehet az, akinek az irányítása alá a Mediaworks úgynevezett szeriőz termékei kerülnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!