szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyereményekre hivatkozva próbálnak egyenlegfeltöltésre rábeszélni a trükkös csalók. A rendőrség azt kéri, senki se dőljön be nekik.

Újfajta trükkös csalásra figyelmeztet honlapján a rendőrség. Ennek lényege, hogy a telefonálók, magukat telefontársaság vagy cég munkatársának kiadva, ismeretlen számról hívják áldozataikat, s közlik velük, hogy nyereményjátékon pénzt vagy értékes tárgyat nyertek.

Ezután arra kérik a hívott felet, hogy hajtson végre telefonos egyenlegfeltöltést egy közeli ATM automatánál a lediktált információknak megfelelően. Ez szabják a feltételül annak, hogy az állítólag megnyert pénzt átutalják, tárgyat elküldjék.

A felhívásból arra lehet következtetni, hogy a jóhiszemű sértettektől 180 ezer forintot is kicsaltak már így, a beígért ajándék pedig persze nem érkezett meg.

A rendőrök azt kérik, hogy mindenki kezelje fokozott fenntartással a hasonló telefonhívásokat, ne hajtsák végre a hívók utasításait, kérjenek inkább egy visszahívható központi számot. PIN kódjukat pedig soha ne adják meg illetékteleneknek.

Aki ilyen hívást kap, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöld számon, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!