szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hármas csoportokban juthatott be a Bécsi utcai székházba a Népszabadság néhány újságírója, hogy magukhoz vehessék az oda dobozokban átszállított személyes tárgyaikat.

A történtekről Plüsspanda-kiszabadítási akció címmel töltött fel videót a lap egyik munkavégzés alól felmentett munkatársa.

A felvételen Csepelyi Adrienn elmondta: mivel a dobozba, amelyet még a Futó utcai szerkesztőségben hagyott, csak személyes holmijait pakolta, úgy döntött, az egész csomagot magával viszi. Ezzel azonban megakasztotta a rendszert.

Először nem találták a dobozt, amelyen az ő neve állt. „Most jegyzőkönyvet fogunk készíteni arról, hogy mi történt itt. Ez még a későbbiekben akár fontos is lehet” – mondta az újságíró. A videóból ugyanakkor az is kiderül, hogy a dokumentumot a Mediaworks részéről senki sem írta alá.

Végül megtalálták a csomagot, amelyet a helyszínen fel kellett bontania, hogy ellenőrizhessék a tartalmát, mielőtt magával vihette.

Ha meghallgatná végig a videóban szóló, 2013-ban a YouTube-ra feltöltött, de ma is rendkívül aktuális dalt:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!