szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MTK-stadion legendás betonfalai mintha még fel is erősítenék a közönség nemtetszését a csütörtöki avatón. Orbán Viktor miniszterelnöknek szóbeli gyalázkodásból is jutott a videó szerint, de nem tűnik úgy, hogy ettől zavarba jött volna. Igaz, van már tapasztalata a kifütyülésről.

A Hidegkuti Nándor Stadion avatóján már az Orbán-beszéd bejelentése után hangos füttyszó hallatszott, ami a miniszterelnök beszéde alatt csak erősödött, többen huhogni is kezdtek a stadion nézőközönségéből.

Az avatóra elfelejtették meghívni Csányi Sándor MLSZ-elnököt, pedig a programfüzetben még a beszédét is közölték.

Nem ez az első eset, hogy Orbánt stadionavatón fütyülik ki. 2014 augusztusában a Fradi Groupama Arénájának avatásán is jutott neki a füttykoncertből.

2014. júniusban a Loki bajnokavatóján is kifütyülték a miniszterelnököt, az esetet súlyosbította, hogy éppen a születésnapján. Talán a speaker felvezetése, "akit isten éltessen születésnapján" is dobott egyet a tömeg hangulatán (a videón 0:30-tól).

2014. június 16-án pedig, amikor Nagy Imre újratemetésének 25. évfordulóját ünnepelte az ország, kivetítőn vágták be a korabeli Orbán-beszédet a Scorpions és az Omega ingyenkoncertjére várakozó tömegnek. Nem volt jó ötlet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!