szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök korábban azt mondta az úszóbotrányról, hogy minél hamarabb rendezni kell a helyzetet.

A 24.hu riportere a Magyar Diaszpóra Tanács ülése után próbálta kérdezni Orbánt, hogy mit szól Gyárfás Tamás lemondásához, jó hírnek tartja-e. A magyar miniszterelnök nem vitte túlzásba a hír kommentálását: kezével jelezte, hogy nem fog válaszolni a kérdésre, majd utána az újságíróra rá se nézve, sajtófőnökétől kísérve beszállt szokásos fekete furgonjába.

Az ominózus kézmozdulat:

©

A portál kereste Havasi Bertalant, Orbán sajtósát is, de nem kaptak választ.

Sürgették a megoldást

Gyárfás lehetséges lemondásáról korábban azt mondta Orbán a hvg.hu-nak, hogy a sportért felelős államtitkár közleményében benne van az ő véleménye is. Szabó Tünde múlt heti közleményében azt írta, hogy úszószövetség belügyeibe, tisztségviselőinek választásába az állam és a sportért felelős államtitkárság nem avatkozhat bele, de egyértelműen sürgette a helyzet mielőbbi megoldását.

Fideszes körökben viszont nyílt titoknak számított, hogy Gyárfának mennie kell, csak az volt a kérdés, hogyan távolítsák el, illetve hogy ki kövesse az elnöki székben.

Gyárfás Tamás szerda reggel jelentette be lemondását, ez azt jelenti, hogy 23 év után távozik a szövetség éléről. Hosszú Katinka és Gyurta Dániel a Facebookon reagált a hírre.

Lemondott Gyárfás Tamás

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A hírt az MTI közölte szerda reggel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!