szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A norvég pénzből felújított sopronbánfalvai kolostorban tartják a kormány kétnapos, kihelyezett ülését – írja a 24.hu.

A Sopronhoz tartozó Sopronbánfalván található egykori pálos-karmelita kolostor felújítását 2011-ben a Norvég Alap mellett Izland és Liechtenstein is támogatta, összesen 544 millió forinttal, ami az elszámolható költségek 45 százalékát fedezte. Nemcsak az épületet, hanem a körülötte lévő ősfás parkot is helyreállították.

A kolostorban szálláshelyeket, étteremet, egyéni és csoportos „elvonuláshoz”, tréningekhez, oktatáshoz alkalmas helyiségeket alakítottak ki. Orbán Viktor és kormánya is ide vonult el most két napra.

A miniszterelnök annak idején személyesen rendelte el – Lázár János mögé bújva – a Norvég Alapból támogatott magyarországi civilszervezetek vegzálását 2014-ben, most mégis egy norvég pénzből felújított exkluzív helyszínt választottak a kihelyezett kormányüléshez – jegyezte meg a Hír24.

A hírportál szerint az épület másik érdekessége, hogy korábban egy magyar milliárdos, az Orbán családdal is jóban lévő, Kovács Gábor érdekeltsége volt, de 2015 áprilisában az állam megvette tőle, nem tudni, mennyiért.

A mecenatúrájáról és a Kogart művészeti központjáról ismert bankár-befektető öt évvel ezelőtt hozatta rendbe a kolostort több mint egymilliárd forintból, a norvég támogatás felhasználásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost