szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb, vélhetően rongyosra idézett civilellenes kirohanáshalmazt kaptunk egy kormánypárti politikustól, ezúttal a volt Soros-ösztöndíjas Kovács Zoltántól.

Emelte a lécet Németh Szilárd után Kovács Zoltán kormányszóvivő államtitkár. Az ATV-nek adott interjújában kifejtette, hogy a civil szervezetek abszurd koalíciót alktnak az embercsempész-terorrista szervezetekkel a menekültkérdésben. Kifejtette, az észak-afrikai spanyol enklávék esetében is "bebizonyosodott annak a gyanúja, hogy szervezetten küldenek több száz embert a kerítésre", azt nem részletezte, hogy ehhez mi közük van a megtámadott magyar civil szervezeteknek, például a korrupciót vizsgáló Transparency Internationalnek. Kovács szerint Röszkénél is ez volt: "a határ másik oldalán álló szervezetek azzal hergelték az embereket, hogy nekik joguk van átjönni Magyarország területére" – láss csodát, egyébként a genfi menekültügyi egyezmény értelmében ez valóban így van.

Jöjjenek a további díjnyertes Kovács-mondások:

–„Abszurd koalíció látszik kialakulni. Hogyan lehetséges az, hogy magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek ezekkel a terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva-akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek?”

– Németh Szilárd kisöprős mondatait megérti, az indulatot is, mert néhány szervezet megpróbálja kisajátítani a civilséget magának.

– ezeket a civil szervezeteket senki nem választotta meg, mégis véleményt formálnak, konkrét politikai lépéseket próbálnak megvalósítani.

– „el kell választani egymástól, hogy a civil szót használjuk, akkor az, mit jelent, és mivel takaróznak a baloldaliak, amikor megpróbálják civil köntösbe öltöztetni a saját politikai felfogásukat”

A kormányzat teljes gőzzel ráállt a civilellenes kampányra, Németh Szilárd lerohanása után a CÖF is kiadott közleményt, és a Századvég is felmérte, mennyire utálják a magyarok Soros Györgyöt és a soft powert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!