Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

A soft powertől pedig egyenesen elhányjuk magunkat. Soros személyesen biztatott az illegális migráció támogatására, ez a Századvég szerint "ismert". Révai József sárgul az irigységtől valahol a túlvilágon.

Micsoda véletlenek vannak, Németh Szilárd és Lázár János sorosozása után a Századvég Alapítvány is előállt egy közvélemény-kutatással, amely az amerikai üzletember reputációját mérte fel 2016 decemberében. Ezer embert tárcsázott fel a kormányhoz közel álló Századvég, és kihozta, az emberek 61 százaléka negatív véleménnyel van Sorosról.

Sőt, a magyarok egyöntetűen elutasítják a soft power politika gyakorlatát, de ezt felmérés nélkül is tudja mindenki, aki egy kicsit belehallgat az emberek beszélgetéseibe a buszon-villamoson – nincs egy perc, amikor az emberek ne a soft powert szidnák, mint a bokrot. "E tekintetben politikai attitűdök mentén is egységes a magyar lakosság, hiszen mind a bal-, mind a jobboldalon, illetve az összes párt táborában többségben vannak azok, akik rossz szemmel nézik azt a tevékenységet, melyet a Soros György által finanszírozott szervezetek is végeznek Magyarországon és a világ más pontjain" – fogalmaz Goldsteinnel kapcsolatban a Századvég.

A soft powerre vonatkozó megállapítást a következő, objektivitásra vonatkozó kérdésből szűrte le az Alapítvány: "Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy külföldi politikai vagy gazdasági erők, hazai civil szervezeteken keresztül gyakorolhassanak nyomást belpolitikai kérdésekben Magyarországra?".

Társadalomtudomány at its best.

"Az üzletember negatív megítélése egy másik okra is visszavezethető: az illegális migráció nyílt támogatására. Ismert, hogy Soros György személyesen, illetve aktivista szervezeteken keresztül támogatta az illegális bevándorlók Európába áramlását." Ismert, mert Lázár János is ezt mondta a csütörtöki Kormányinfón, igaz, Kovács Zoltán és Lázár János azt is elismerte, hogy amikor ők Soros-ösztöndíjasok voltak, szakmai projektekben vettek részt, nem tapasztaltak politikai nyomásgyakorlást.

Sorost a Századvég felmérése szerint a Fidesz-KDNP-s szavazók utálják, mint Széles Gábor a gravitációt, az Együtt-szavazók között viszont csak 17 százalék érez így. Az MSZP-szavazók 49, az LMP-sek 50 százaléka utasítja el softpowerestűl a milliárdos kútmérgezőt.

Ha ez a korrekt közvélemény-kutatás, akkor Németh Szilárd kiseprűző akarata a néppárti, józan stílus maga.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!