Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

A soft powertől pedig egyenesen elhányjuk magunkat. Soros személyesen biztatott az illegális migráció támogatására, ez a Századvég szerint "ismert". Révai József sárgul az irigységtől valahol a túlvilágon.

Micsoda véletlenek vannak, Németh Szilárd és Lázár János sorosozása után a Századvég Alapítvány is előállt egy közvélemény-kutatással, amely az amerikai üzletember reputációját mérte fel 2016 decemberében. Ezer embert tárcsázott fel a kormányhoz közel álló Századvég, és kihozta, az emberek 61 százaléka negatív véleménnyel van Sorosról.

Sőt, a magyarok egyöntetűen elutasítják a soft power politika gyakorlatát, de ezt felmérés nélkül is tudja mindenki, aki egy kicsit belehallgat az emberek beszélgetéseibe a buszon-villamoson – nincs egy perc, amikor az emberek ne a soft powert szidnák, mint a bokrot. "E tekintetben politikai attitűdök mentén is egységes a magyar lakosság, hiszen mind a bal-, mind a jobboldalon, illetve az összes párt táborában többségben vannak azok, akik rossz szemmel nézik azt a tevékenységet, melyet a Soros György által finanszírozott szervezetek is végeznek Magyarországon és a világ más pontjain" – fogalmaz Goldsteinnel kapcsolatban a Századvég.

A soft powerre vonatkozó megállapítást a következő, objektivitásra vonatkozó kérdésből szűrte le az Alapítvány: "Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy külföldi politikai vagy gazdasági erők, hazai civil szervezeteken keresztül gyakorolhassanak nyomást belpolitikai kérdésekben Magyarországra?".

Társadalomtudomány at its best.

"Az üzletember negatív megítélése egy másik okra is visszavezethető: az illegális migráció nyílt támogatására. Ismert, hogy Soros György személyesen, illetve aktivista szervezeteken keresztül támogatta az illegális bevándorlók Európába áramlását." Ismert, mert Lázár János is ezt mondta a csütörtöki Kormányinfón, igaz, Kovács Zoltán és Lázár János azt is elismerte, hogy amikor ők Soros-ösztöndíjasok voltak, szakmai projektekben vettek részt, nem tapasztaltak politikai nyomásgyakorlást.

Sorost a Századvég felmérése szerint a Fidesz-KDNP-s szavazók utálják, mint Széles Gábor a gravitációt, az Együtt-szavazók között viszont csak 17 százalék érez így. Az MSZP-szavazók 49, az LMP-sek 50 százaléka utasítja el softpowerestűl a milliárdos kútmérgezőt.

Ha ez a korrekt közvélemény-kutatás, akkor Németh Szilárd kiseprűző akarata a néppárti, józan stílus maga.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!