szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy férfi ott vesztette el tragikus körülmények között a kutyáját, ahová tizenkét évig jártak sétálni. Egy magaslesről lőtte ki az ebet egy vadász, aki állítólag nagyon sajnálta a történteket - írja az Index.

A férfi pénteken a főváros közigazgatási határán belül, a mátyásföldi repülőtér mellett sétált keverék kutyájával. Tizenkét éve járnak arra, kutyaiskola működik a környéken, körülbelül két éve kitettek természetvédelmi terület táblákat is, és végül ott vesztette el a kutyáját délután fél hat körül, szürkületben.

Ötven méterre volt tőle a négylábú, amikor durranást hallott. Odaszaladt hozzá, de akkor már nem élt. Nem sokkal később érkezett oda hozzá a közeli magaslesről a láthatóan zavarban lévő, ötven év körüli vadász is, aki végzett a kutyával. Állítólag nagyon sajnálta a történteket – derül ki a cikkből.

Az elpusztított kutya gazdája rendőrt hívott. A kiérkező egyenruhások kikérdezték őket, eljárás indult, és annak végén kiderülhet, ki hibázott. A férfi egyébként úgy érzi a helyszínen elhangzottak alapján, hogy nem meszelik el a vadászt.

Az Indexnek azt mondta: utánanézett, és kiderült, hogy „gyakorlatilag az egész ország vadászterület". Ezért nagyon fontos minden gazdinak tudnia: nagyon kell vigyázni a kutyákra, mert bármikor lelőhetik őket – tette hozzá.

A lap megkereste az ügyben az Országos Magyar Vadászkamara Főváros és Pest Megyei Területi Szervezetét. Onnan azt a választ adták, hogy nem tudnak az esetről, de ez nem meglepő: hozzájuk eleve nem köteles jelenteni a vadász, hogy lövést adott le, sem azt, hogy rendőrségi vizsgálat lett belőle. A kamarához csak akkor jut el az ügy, ha azt állapítja meg a rendőrség, hogy hibázott a vadász, és az eljárás a vadászhatóságon, azaz a kormányhivatalon is végigfutott.

A rendőrség válasza egyelőre nem ismert.

A cikkben emlékeztettek: lőttek már ki kutyát a vadászok a Normafánálerdőben és legutóbb szeptemberben egy vidéki gáton is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon