szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik elnöke szerint pártja továbbra is olimpiapárti, és az ország megérdemelné a rendezést.

Vona Gábor szombati sajtótájékoztatóján azzal az érdekes ötlettel állt elő, hogy nyolc évben maximálnák, hogy valaki miniszterelnök lehessen Magyarországon. Ezt azzal indokolta a pártelnök, hogy két ciklus alatt fennáll a veszélye a kiégésnek, "a hatalomba való görcsös kapaszkodásnak" és a személyiségjegyek torzulásának.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Vonát az olimpiaellenes aláírásgyűjtés (a Momentum Mozgalom 266 ezer aláírást adott le pénteken) sikeréről is kérdezték. Azt mondta,

Orbán elcseszte ezt a dolgot,

mert a nemzeti ügyből pártpolitikai kérdés lett.

Szerinte a Jobbik továbbra is olimpiapárti, mert az ország megérdemli és meg is tudná rendezni azt, de nem így.

Az aláírásgyűjtéssel berobbanó Momentumról azt mondta, hogy szerinte még ők is szeretnének egy olimpiát. A társadalmi hangulat viszont megfordult és még a Fidesz szavazóbázisában is elbizonytalanodtak a kérdésben.

Vonát arról is faggatták, hogy az ELTE szeptembertől elindítja a gender studies mesterszakot. Mint megírtuk, a KDNP azonnal bele is szállt az egyetembe, rombolónak és feleslegesnek nevezve a képzést. Vona sem fogalmazott finomabban, ő azt mondta, hogy nagyon nem örül az új szaknak, felesleges megfelelési kényszernek, lobbinak tulajdonítja a dolgot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika