szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapesti Olimpiai Mozgalom friss szóvivője népszavazáspárti, szerinte őszintébb kommunikációval hónapok múlva a rendezés mellé állítható a többség.

"Legyen olimpia, de ne minden áron" - nyilatkozta a Szemlélek blognak Gundel Takács Gábor, az MTVA-ból nemrég távozott műsorvezető, aki a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) szóvivője lett. Azt mondta, a BOM szerint kell népszavazás, a pályázat visszavonásával

"hülyét csinálnánk magunkból a világ előtt. Azt üzennénk, hogy merünk kicsik, jelentéktelenek lenni."

Gundel Takács Gábor azzal érvel, két fordulón túljutott a magyar pályázat, ha most visszalépünk, akkor "mi ütjük saját magunkra a pecsétet, hogy tényleg nem számítunk." A szóvivő szerint meg kell vizsgálni, hogy mitől változott a korábbi egységes támogatás, és ha nem 2024-re, akkor 2028-ra kell megpróbálni elnyerni a rendezés jogát.

"Ehhez az is kell, hogy nézzük meg, mi garantálja az átláthatóságot, ami kapcsán a legtöbb kritika érkezett."

Gundel Takács Gábor szerint az olimpia rendezése nem vesztes ügy, nem rossz ötlet, és a különböző reakciókból is az látszik, nem magával a sporteseménnyel van baj. Ha holnapután lenne a népszavazás, semmi esélyt nem lát arra, hogy a támogatók kerüljenek többségbe, azonban pár hónap múlva már szerinte lehet erre esély, azonban őszintébb kommunikációra van szükség.

Tiszátzta egyébként azt is, nem az MTVA-s munkáját cserélte le a szóvivőségre, azt párhuzamosan is végezte volna. A civil szervezet munkájában ugyanis évek óta részt vesz, a szóvivőséget társadalmi munkában vállalta.

A fővárosi közgyűlés ma tárgyalt az olimpiai pályázatról, azonban semmilyen döntést nem hozott, a pályázatot sem vonta vissza, a népszavazás kiírását sem rendelte el. Tarlós István főpolgármester várhatóan este találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, ott dőlhet el a pályázat sorsa. Percről percre tudósításunkat az ülésről itt olvashatja. Bár korábban a kormány és a Fidesz vezetése sem adott öt százaléknál nagyobb esélyt Budapest győzelmére, most, hogy látszik a vége, már a karnyújtásnyira lévő győzelem elvesztéséről beszélnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!