szerző:
hvg.hu

Felejthetetlen páros interjúval ünnepelte az Origo, hogy a TV2 Tények új, modern stúdiót avatott vasárnap.

Marsi Anikó, a vajnásított TV2 Kökény-Szalai Viven hírigazgató nevével fémjelzett hírműsorának egyik műsorvezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy műsorvezető-társával nagyon könnyű jóban lenni, Gönczi Gábornak szerinte nehezebb dolga lehet vele. Gönczi "egy kedves, rugalmas, udvarias ember", aki "nem nyafog, inkább megoldja a problémát".

A bulvárműfajból érkező Marsi, aki az emlékezetes Soros György-lejárató anyagot és a hajléktalanellenes riportot is felkonferálta, úgy gondolja, kettejüknek óvatosan kell bánni a vicceskedéssel, mert az nem a hírműfajba való.

De közben meg találni kell valamifajta egyensúlyt a neutralitás, az érzelemmentesség és a humor között.

Na, és ha baki adódik egy adásban, (mint például amikor a hvg.hu munkatársa, Gergely Zsófia elleni lejárató riportban egy másik Gergely Zsófiáról adtak képeket)? Marsi Anikó ilyenkor "sem vagdossa fel az ereit", mert ez elkerülhetetlen. Ha nagyobb hiba adódik, az persze bántja – tette hozzá. A Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor közötti MEGDÖBBentő hasonlóságot is ecsetelő műsorvezető az esetleges kritikákról azt mondta, kint ül a kirakatban, már sok-sok éve felkészült erre.

Marsi Anikó azt is elmondta, változatlanul nem szól bele a hírszerkesztésbe, a Tények tartalmi kérdéseibe.

Gönczi Gábor, a másik állandó műsorvezető úgy fogalmazott, hogy Marsi Anikóval "egymás levegővételéből is tudnak olvasni", ami nagy könnyebbséget jelent a mindennapokban. "Imádom Anikó egyéniségét, humorát, és azt, hogy még a legrosszabb vicceimen is mindig nevet" – fogalmazott.

Gönczi reméli, a nézők is látják, hogy saját egyéniségüket is belecsempészik a száraz hírműfajba.

Gönczi valósággal rajong a TV2 Tények új, ledfalas stúdiójáért, ami vasárnap debütált. A bejáráson azt mondta az újságíróknak, egy éve hívták fel a csatornától, hogy számítanak rá "az ország legjobb hírműsorának" elkészítésében, és már akkor megmutatták neki a modernizált új stúdió terveit.

Aki szereti a hírműfajt, és szereti a szakmáját, az ide belépve egy templomban érzi magát

– mondta a műsorvezető, aki büszke rá, hogy létrehoznak valamit, amit "az ország szeret és figyel". Gönczi elárulta még, hogy az új díszletben a műsorvezetők fel is állhatnak a székükből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gergely Zsófia Itthon

Lejáratta a Tények? A TV2 szerint érje be 300 ezer forint sérelemdíjjal

Háromszázezer forint sérelemdíj épp eléggé méltányos a Tv2 szerint, amiért névazonosság miatt ismeretlen embert kevertek bele az egyik lejárató riportjukba. Az érvelés sem semmi: arra hivatkoznak, hogy valószínűleg úgysem hitte el a Tények riportja alapján senki, hogy azonos a lejáratni kívánt személy a véletlenül belekevert névrokonával. Aki ismeri, az meg úgyis tudta, hogy tévedés. A hvg.hu ott volt a személyiségi jogi per első tárgyalásán.

Gergely Zsófia Itthon

Újabb TV2-beégés: a Vona–Gyurcsány-hasonlóságról a szakértő nem is ezt mondta

Annyira meg akar felelni az elvárt iránynak a Vona Gábor lejáratására kalibrált Tények, hogy sikerült átkozmetikázni, amit egy egyetemi tanár nyilatkozott Gyurcsány és a Jobbik elnökének kommunikációjáról. Az Origo természetesen azonnal átvette az anyagot, szintén rá hivatkozva, miközben az interjút adó szakember állítja, hogy ő ilyen szellemben soha nem beszélt arról, hogy Vona a baloldali politikust utánozná.

Letesztelt pár citromot a Nébih, és bizony találtak problémákat

Letesztelt pár citromot a Nébih, és bizony találtak problémákat

Budapestre jön Tom Jones

Budapestre jön Tom Jones

Megható, ahogy az alzheimeres anyuka együtt énekel családjával – videó

Megható, ahogy az alzheimeres anyuka együtt énekel családjával – videó

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Van Viber a telefonján? Akkor ön is megkapta az ingyenes karácsonyi csomagot

Van Viber a telefonján? Akkor ön is megkapta az ingyenes karácsonyi csomagot

Több autó árokba borult és a vonatok is késnek a havazás miatt

Több autó árokba borult és a vonatok is késnek a havazás miatt