szerző:
hvg.hu

"Néhány, a saját testi épségét is kockára tevő, önjelölt hatóságként viselkedő tiltakozó magánakciójáról" ír a Városliget Zrt., miután egyik markolójuk leütött egy embert a ligetben. A projektcég szerint az illetőnek nem lett komoly baja.

Közleményben reagált a Városliget Zrt. a hétfő hajnali városligeti incidensről szóló hírre.

Azt írták, a Petőfi Csarnok bontása az előzetes ütemterv szerint zajlik, ám hétfőn "tiltakozók egy szűk csoportja" megpróbálta megakadályozni, hogy a markológép bejusson a helyszínre. A kiérkező rendőrök aztán felszámolták a jogsértő állapotot, biztosították a helyszínt és a gép bejutását, így a munkálatok rövid időn belül folytatódhattak – írták.

"Miközben jogszerűtlenül akadályozta a gép mozgását, az egyik tiltakozó – elmondása szerint – sérülést szenvedett, ám a rendbiztosok helyszíni tájékoztatása szerint sérülése orvosi ellátást nem igényelt" – írta a Liget Projekt kivitelezője.

A Városliget Zrt. azt írta, minden szerződéses partnere rendelkezik a bontáshoz a szükséges engedélyekkel, az illetékes hatóságok nem emeltek kifogást a bontás szakszerűsége, szabályszerűsége ellen.

Néhány, a saját testi épségét is kockára tevő, önjelölt hatóságként viselkedő tiltakozó magánakciójának lehettünk ma is tanúi

– szidta a projektcég a civileket.

A bontási terv része az épületben található kis mennyiségű azbeszt biztonságos kibontása és elszállítása is. Az azbesztmentesítéssel megbízott alvállalkozó elvégezte a mérgező anyag eltávolítását, és megkezdte a hulladék elszállítását az engedélyezett lerakóra.

A ligetvédők hétfőn drámai videót tettek közzé egy hajnali incidensről: egy bontani igyekvő markolós kanalával fejbe verte az egyik tiltakozót, és kis híján elgázolt egy másik civilt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!