szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szentendre után a XIV. kerületi időközi választáson sem állít jelöltet a Jobbik. A pártigazgató szerint energiáikat a 2018-as győzelmi célra koncentrálják, és addig is alaposan mérlegelik, melyik időközin induljanak el.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nem indít jelöltet a Jobbik az április 23-i zuglói időközi választáson – adta hírül az Index.

Szabó Gábor, a párt igazgatója ezt azzal indokolta, hogy az önkormányzati körzet kicsi, és a Fidesz meg a "balliberális szivárványkoalíció" ádáz "maffiaharca" már úgyis kétesélyessé tette ezt a harcot a választók szemében. A Jobbik nem akar ehhez a leszámoláshoz asszisztálni, komolyan vehető győzelmi esély nélkül – mondta.

A választás egyébként abból a szempontból is fontos, hogy ez dönti el, jobb- vagy baloldali többség lesz-e a XIV. kerületi közgyűlésben. A Fidesz Somodi Zoltánt indítja, több, a baloldalhoz sorolt párt pedig külön jelöltet állít: a DK, az MSZP és a Párbeszéd közösen indítja Bitskey Bencét, a CivilZugló és az Együtt Dravenka Mónikát (akit a liberálisok is támogatnak), az LMP pedig Csordás Balázs Gyulát. Emellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is bejelentette, hogy elindítja jelöltjét.

Miközben Vona Gábor pártelnök rendre arról beszél, hogy a 2018-as választás tétje: Jobbik vagy Fidesz, idén ez már a második időközi, amiről távol maradnak: januárban a szentendreit hagyták ki. Szabó Gábor ezt azzal magyarázza, hogy a párt a 2018-as győzelemre készül, és erre koncentrál. Alapos mérlegelés után választják ki azokat a településeket, illetve körzeteket, ahol vállalkoznak az időközire. Az áprilisi VIII. kerületi választáson például Huszár Pétert indítják.

A lap szerint egyelőre nehéz kiszámolni, kinek kedvez a Jobbik kiszállása, mivel a párt nem állt be sem a Fidesz jelöltje, sem más helyi képviselőjelölt mögé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben