szerző:
hvg.hu

A Kövér Lászlót kiakasztó videók öt készítőjének ugyan nem, de kollégáiknak ismét megengedik, hogy a Parlamentből tudósítsanak.

Részlegesen feloldotta a 444 belépési tilalmát a Parlamentbe Kövér László házelnök. Azt az öt újságírót, aki az Országgyűlés elnöke szerint súlyosan megsértették a parlamenti közvetítés rendjét (két videóval), továbbra sem engedik be a törvényhozás épületébe, kollégáikat azonban igen.

A hírről a 444 egy újabb parlamenti videóval számolt be.

A lap munkatársai tavaly október óta nem közvetíthettek a parlamentből, Kövérék szerint ugyanis engedély nélkül forgattak és fizikailag akadályozták, hogy Halász János államtitkár bejusson az üzemi folyosóra. "Munkatársaik viselkedése, a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját" – üzenték a parlamenti hivatalból a lapnak.

Tavaly áprilisban a hvg.hu munkatársát is kitiltották a parlamentből az alábbi riport miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!