szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kövér László házelnök büntetett. Határozatlan időre felfüggesztette videós kollégánk parlamenti belépőjét.

Kövér László kitiltotta videós munkatársunkat az Országgyűlés Hivatalának helyiségeiből, vagyis a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból is. A hétfői döntésről az Országgyűlés sajtófőnöke kedden reggel tájékoztatta a hvg.hu-t.

Fekete Norbert videós munkatársunk hétfőn a Parlamentben próbált forgatni, az MNB-alapítványok álátal kiszórt milliárdokról kérdezte volna a parlamenti képviselőket, ám Kövér László szerint megsértette a 9/2013-as számú házelnöki rendelkezést, amelyben azt szabályozták, hogy hol lehet forgatni. Munkatársunk "a Sajtóiroda munkatársának többszöri figyelmeztetése és felszólítása ellenére is folytatta tevékenységét, és nem volt hajlandó elhagyni a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét". Az ominózus videót itt megnézheti.

Videós kollégánkat Kövér László így "engedély nélküli forgatás", illetve "a szabályokkal való nyílt és tudatos szembeszegülés" miatt tiltotta ki, határozatlan időre felfüggesztve a belépési lehetőségét.

Úgy tudjuk, nem a hvg.hu munkatársa az egyetlen, akit a hétfői nap után kitiltottak a sajtó képviselői közül – szinte mindegyik videós stáb hasonló szankciókat kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Oscar-esélyek miatt is fontos díjra jelölték Horvát Lili filmjét

Az Oscar-esélyek miatt is fontos díjra jelölték Horvát Lili filmjét

Megváltozik a Google kereső kinézete

Megváltozik a Google kereső kinézete

Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Hózáporok válthatják a napsütést kedden