szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár két napja még időszerűnek tartották a CEU-val szembeni intézkedéseket, most szolidaritásukról biztosították az egyetemet.

Pénteken még kormányzati fülnek szépen csengő közleményben jelezte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, hogy időszerű a CEU-val szembeni intézkedés, vasárnapra azonban már egészen mást tettek közzé a Facebookon:

"Ezúton is szeretnénk megerősíteni, hogy a Közép-európai Egyetemen színvonalas, magas szintű munkát végeznek, melyet elismerünk és folytatását a jövőben is fontosnak tartjuk hazánkban; ennek megfelelően végezzük munkánkat és készülünk az esedékes tárgyalásokra, kiemelendő a Magyar Rektori Konferenciával holnap délután történő egyeztetést.

A mai napon találkoztunk a jogszabály-módosítás által legérintettebb hallgatói képviselőkkel (a Közép-európai Egyetem Hallgatói Önkormányzatával), kéréseiket és az elhangzottakat figyelembe véve jelenleg is ülésezünk és foglalkozunk a jogszabályi előterjesztés egészével.

Szolidaritásunk kifejezésén túl, dolgozunk is a helyzet megnyugtató rendezésén."

A CEU melletti, civil szervezésű tüntetésről való tudósításunkat itt találja:

Ezrek a Corvinusnál: tömeget adnak a civilek a CEU védelmének

A CEU melletti civil szervezésű tüntetésen helyszíni beszámolók szerint akár 8000-en is megjelenhettek. A menet az ELTE és a CEU felé halad majd, és a Kossuth téren ér véget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Mintha szivárvány lett volna a Marson, de az lehetetlen – a NASA elmagyarázza, miért

Mintha szivárvány lett volna a Marson, de az lehetetlen – a NASA elmagyarázza, miért