szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Michael Ignatieff szerint a CEU közössége az összes magyar felsőoktatási intézmény oktatási szabadsága mellett állt ki. Levelében azt írta, hogy minden lehetséges alkotmányos eszközt be fognak vetni az egy nap alatt elfogadott lex CEU ellen.

Percekkel a lex CEU megszavazása után Michael Ignatieff, az egyetem rektora levelet írt a CEU hallgatóinak, oktatóinak. Mint írta, "az elmúlt héten együtt álltunk ki – hallgatók, oktatók közösen – saját egyetemünk és az összes magyarországi felsőoktatási intézmény oktatási szabadsága mellett. E rövid idő alatt a CEU világszerte az akadémiai szabadság szimbólumává vált."

A levél így folytatódik: "a CEU tántoríthatatlanul ellenez bármilyen törvénykezési lépést, ami kockáztatja az oktatási szabadságot, nemcsak a CEU-ét, hanem más magyar kutató és oktatási intézményekét.

A harc még nem ért véget. Megtámadjuk a határozat alkotmányosságát, és minden egyéb elérhető jogorvoslati lehetőséget.

©

Arra is kitért Ignatieff, hogy a CEU-t nem lehet megfélemlíteni, az egyetem fenn fogja tartani a tanítás és kutatás, a doktori programok folyamatosságát, a közösségi szolgáltatásokat, megszakítások nélkül, történjék bármi is.

"Találkozzunk délután 4-kor az Auditóriumban, és ha szükséges vagy érdeklődésre tart számot, ezen a linken élőben nézhető az esemény. https://www.youtube.com/ceuhungary/live  Helyszűke esetén két másik teremben is látható lesz a közvetítés" – írja a rektor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este