szerző:
hvg.hu

Míg az Egyesült Királyságban az összes párt felfüggesztette a kampányt a hétfő esti terrortámadás miatt, idehaza más a politikai kultúra.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Megdöbbenéssel értesültünk a fiatalok elleni terrortámadásról címmel adott ki közleményt kedd reggel a Fidesz.

"A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség mély megrendüléssel értesült a manchesteri támadásról. Osztozunk a gyászoló családok fájdalmában, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk. Az Európát sújtó újabb terrortámadás megerősíti azt a célkitűzésünket, hogy határainkat minden eszközzel meg kell védeni. Ismét kérdezzük: még hány ártatlan európai embernek kell meghalnia, hogy Brüsszel megváltoztassa elhibázott bevándorláspolitikáját? A tömeges bevándorlás terrorveszélyt hozott az európai polgárokra, és ma már a fiatalok és a gyerekek sem kivételek."

Tehát: megrendülés -> fájdalom -> állítsuk meg Brüsszelt. A verbális terméket Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgatónak köszönhetjük, bár ez lényegében mindegy, hiszen Szijjártó Péter is ezt a szigorú kommunikációs irányvonalat követte kedd reggeli nyilatkozatában:

Európa az elmúlt két évben körülbelül 1,5 millió "azonosítatlan hátterű és szándékú" embert engedett be, óriási biztonsági kockázatot vállalt mondta. A miniszter szerint ha megnézzük, hogy 2015 óta hány terrorcselekmény történt Európában, akkor nem alaptalan az a kijelentés, hogy az illegális bevándorlás egyik következményeként a terrorfenyegetettség soha nem látott mértéket öltött.

Bár az Egyesült Királyságban június 8-án lesz előrehozott választás, a pártok egyöntetűen felfüggesztették kampányukat a terrorcselekményre való tekintettel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nekiment a taxisnak az ittas férfi, rá is támadt egy sörösüveggel

Nekiment a taxisnak az ittas férfi, rá is támadt egy sörösüveggel

Még ma megműtik a Real sztárját, egy hónapra is kidőlhet

Még ma megműtik a Real sztárját, egy hónapra is kidőlhet

Idén is nagyot kaszálhat a Sziget Zrt.

Idén is nagyot kaszálhat a Sziget Zrt.

Leesett az első hó Románia hegyvidékein, több turistát is hegyimentők hoztak le

Leesett az első hó Románia hegyvidékein, több turistát is hegyimentők hoztak le

Újfajta üzletekkel próbál kimászni a gödörből a H&M

Újfajta üzletekkel próbál kimászni a gödörből a H&M

Pereskedne? Számítson rá, hogy banális okokból dobják vissza keresetét

Pereskedne? Számítson rá, hogy banális okokból dobják vissza keresetét