szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgyse lesz belőle semmi. Ha mégis, akkor a visszabontásra kijelölt ház lakói biztosan megfúrják. De ha mégsem, akkor is mikor lesz még az – ezt a gondolatláncot váltotta ki több hódmezővásárhelyi ingatlanosban is a miniszterelnök grandiózus panelátfazonírozó terve. Úgyhogy cseppet sem aggódnak.

Nem törte le, de nem is dobta meg a hódmezővásárhelyi ingatlanbizniszt Orbán Viktor panelvisszabontós terve. Saját állításuk szerint a józanul végiggondolva az először saját expolgármesterük, Lázár János által bedobott ötletet arra jutottak: kár energiát feccölni abba, hogy egyáltalán foglalkozzanak a kérdéssel. Névtelenséget kérve mondták el első benyomásaikat a hvg.hu-nak.

„Beszédtéma ugyan, de semmilyen hatása nincs. Egyrészt mert még nagyon friss a hír, másrészt mert semmi konkrét dolgot nem tudni, például, hogy melyik házat bontanák vissza” – magyarázta egyikük. Szerinte egy zárószinti lakást eleve nehéz eladni, de nem válik ehhez képest még esélytelenebbé, annyira megfoghatatlan a kormányfő által belengetett idea.

Egy kollégája szintén hosszan sorolta, milyen sok megválaszolatlan kérdés van: azon túl, hogy melyik épületet érinti, nem tudni, mi lesz az itt élőkkel, hova költöztetik őket. „Ezek kb. 60 lakásos házak, ha felezik, akkor 30 családnak új lakás kell. Ráadásul állítólag önkéntes alapon megy, megnézném, mikor fognak ebbe beleegyezni” – mondta.

A legnagyobb netes portálon egyetlen eladó panellakást találtunk a legfelsőbb szinteken, az értékesítésén fáradozó szakember szerint amúgy sem kapkodnak a 9. emeleti otthonért, de nem a visszabontás felmerülése miatt. „Az embereknek van annyi esze, hogy végiggondolják, mennyi családot kellene valahová rakni. Márpedig a panelben élők jelentős része nem tudna másik, pláne új építésű lakást vásárolni” – mondta a közvetítő. Szerinte ezért semmi gondot nem okoz a terv, még csak foglalkozni sem érdemes vele.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

Már szombaton nyitnak a katolikus templomok, és lehet miséket tartani

Minden idők legfontosabb magyar filmjei – HVG TOP30 (1.) – Jóbtól az erotikáig

Minden idők legfontosabb magyar filmjei – HVG TOP30 (1.) – Jóbtól az erotikáig

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van