szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sonkodi Balázs másfél hónapja távozott a Miniszterelnökség stratégiai államtitkári posztjáról. Most stratégiai tanácsadó lesz.

Tanácsadóként tér vissza Lázár János mellé a miniszter jobbkeze, Sonkodi Balázs, aki másfél hónapja mondott le a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkári posztjáról – derül ki a Miniszterelnökség kormany.hu-ra szerdán feltöltött szerződéseiből.

A leírás szerint Sonkodi „a kormányzati tevékenység összehangolásával összefüggésben, annak keretében a kormányzati stratégiai irányításhoz és elsősorban a kormányzat gazdaságpolitikai döntéseinek előkészítéséhez, továbbá végrehajtásához kapcsolódóan” nyújt majd tanácsokat 2018 májusáig, nem is szerény összegért: 34,5 millió forintért.

A korábbi tisztségéhez tartalmában és elnevezésében is hasonló feladatért Sonkodi így korábbi, 998 ezer forintos fizetése két és félszeresét, havi 2,6 millió forintot vehet fel.  

©

Az orvos-menedzser végzettségű Sonkodi Balázs már az első Orbán-kormány idején is a párt egyik jelentős egészségügyi háttérpolitikusa volt, de csak a harmadikban lett államtitkár. Karrierje Lázár János csillagának emelkedésével ívelt egyre magasabbra. Például ő kísérte el főnökét a méregdrága külföldi luxusutakra, és ő tárgyalt a paksi bővítés akadályainak elhárításáról is az EU-val.

A róla készült korábbi portrénkat itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!