szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal a felcsúti polgármester nélkül épül-szépül az ország.

Ilyen is van: elindult a felcsúti milliárdos cége egy közbeszerzésen, de nem ő nyert. A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy nem Mészáros Lőrinc építheti a dozmati víztározót, amely Szombathely és a környező települések árvízi védelmében kap majd szerepet.

A Mészáros és Mészáros Kft. a Békés Drén Kft.-vel közösen indult, de ajánlatuk túl drágának bizonyult. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság így a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt., valamint a Meliorációs és Rekultivációs Kft. alkotta konzorciumot választotta.

Mészárosék nettó 1,23 milliárd forintért vállalták volna a munkát, a nyertes konzorcium 40 millió forinttal olcsóbb ajánlatot tett.

A KEOP program keretében a tározóépítésre 2 milliárd forint forrást biztosít az EU. Ebből egy 421 méter hosszú, legfeljebb 8 méter magas völgyvédő gátat is építenie kell a nyertesnek, bejáró híddal.

Az nem egyértelmű, hogy a tenderen beérkezett – a kétmilliárdos keretnél jóval olcsóbb – ajánlatok a teljes projektet, vagy csak a tározóépítést foglalják-e magukban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Videókban üzent a Litvániába szökött ellenzéki Szvjatlana Cihanouszkaja

Videókban üzent a Litvániába szökött ellenzéki Szvjatlana Cihanouszkaja

Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re

Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re