szerző:
hvg.hu

A III. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan hangnemet ütött meg a mobilgát mellett kiálló egyesület.

"Önmérsékletet kérünk Óbudán" – ezzel kommentálta Bús Balázs III. kerületi polgármester azt, hogy a mobilgát pártján álló Római-partért Egyesület egy zsidózó posztban utasította el a mobilgátellenes közéleti személyiségek javaslatát a Nánási út–Királyok útja vonalon lévő földgát megerősítéséről.

Bús Balázs közleményében emlékeztetett arra, hogy a Római-partért Egyesület a Facebook-oldalán "zsidó értelmiségiek egy csoportját a gettósítás náci bűnével vádolták meg az árvízvédelmi nyomvonal apropóján", de mint írta, "Óbuda XIX. századi hagyományaitól – melyben zsidók, svábok, magyarok békében éltek egymással –, illetve a III. kerületi közélet konstruktív jellegétől ez a fajta hangütés idegen, és teljességgel elfogadhatatlan".

A polgármester szerint a tervezett védműről lehet akár szenvedélyesen is vitatkozni, de "csak a jó ízlés és a józan ész keretei között", ezért mindenkit önmérsékletre kér, és hogy a jövőben tartózkodjanak az efféle fogalmazásmódtól.

A Tett és Védelem Alapítvány már jelezte, hogy beperli zsidózásért az egyesületet, és bár Tarlós István először nem akart megszólalni az ügyben, végül hétfő este bejelentette, a vita a mobilgátról már nem kezelhető, ezért népszavazást ír ki az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy szép magyar buszhoz most Debrecenbe kéne menni – fotók

Egy szép magyar buszhoz most Debrecenbe kéne menni – fotók

20 éves megoldást dob ki a Microsoft a böngészőkből

20 éves megoldást dob ki a Microsoft a böngészőkből

Megjött a Fitbit karravalója, amely 7 napon át bírja egy töltéssel

Megjött a Fitbit karravalója, amely 7 napon át bírja egy töltéssel

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Törőcsik Mari nagy változásra készül