szerző:
hvg.hu

Polt azzal büszkélkedett, mennyi nyomozást rendelt el az ügyészség uniós jelzések után. Az már más kérdés, hogy ezek a nyomozások mire vezetnek.

Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn fogadta az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság tagjait – akik kedden már az üres felcsúti kisvasutat üldözik –, és elmondta, "a magyar ügyészség elkötelezett az EU támogatásokkal összefüggően érkezett ajánlások és jelzések kivizsgálása érdekében".

Polt a találkozó után kiadott közleményben – így vélhetően a találkozón is – hangsúlyozta, az ügyészség minden alkalommal elrendelte a nyomozást, mikor az OLAF (Európai Csalásügyi Hivatal) igazságügyi ajánlással vagy jelzéssel fordult a Legfőbb Ügyészséghez, ha pedig folyamatban volt az eljárás, csatolták az iratokhoz a jelzést. Az OLAF eddigi 33 ajánlása és 4 jelzése nyomán indult nyomozások eredményeként, a mai napig összesen 7 ügyben emelt vádat az ügyészség – közölte Polt, aki a delegációnak beszámolt a 4-es metróval kapcsolatban folyó két nyomozás eredményéről.

A Polt által elmondottakat azért árnyalja, hogy a Budapest Szíve programnál hiába talált szabálytalanságokat az OLAF, a BRFK megszüntette a nyomozást, illetve a szervezet szerint Magyarországon csalták el a legtöbb uniós támogatást.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!