szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra is egymást érik a kátyúk a Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő, röhejes állapotban lévő úton. A felújítást tervezi a közútkezelő, de egyelőre nincs rá pénz.

Sok autósnak a kereke is kitört és kilométereken keresztül már csak egy sáv maradt, amin közlekedni lehet a Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő kátyús úton – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

A hírműsor két éve számolt be arról, hogy egy helyi gazda, Bertalan Attila felajánlott egy mangalicát annak a településnek, ahol több a kátyú, mint náluk. Most visszatértek Albertkázmérpusztára, ahol a helyzet szinte változatlan: van most már olyan szakasz, ahol akkorák a kátyúk, hogy egy ember is elfér benne.

Az út mellett kint van ugyan a 40-es sebességkorlátozó tábla, de ez persze semmit sem segít a helyzeten. Baj még az is, hogy az út olyan keskeny, hogy két jármű nem fér el egymás mellett.

Az albertkázmérpusztaiak két éve több mint 4200 kátyút számoltak össze a Mosonszolnokig tartó 12 kilométeres szakaszon. Az út egy részét azóta javították, de a helyiek szerint az egészet újra kellene aszfaltozni, közel van a határ, sokan errefelé mennek dolgozni Ausztriába, és a települést is csak innen lehet megközelíteni.

A fenntartó Magyar Közúttól írásban azt közölték: tervezik az út felújítását, de nincs rá pénz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél