Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elmentünk a Budapesten zajló Keresztényüldözés Elleni Konferenciára, amit Nemzetközi Konzultációnak hirdetett meg a kormány. Itt sok minden elhangzott, pl., hogy Budapest lesz a keresztényüldözés elleni mozgalom fővárosa, és bemutatták a Hungary Helps tevékenységét – ez az a csodafegyver, amit Orbán Viktor úgy mutatott be, mint a magyar szolidaritás megnyilvánulása a nemzetközi migrációs problémában. A Hungary Helps arra koncentrál, hogy helyben segítsen a keresztény közösségeknek – megkeresi az közösségek egyházi vezetőit, velük konzultál a teendőkről.

A konferencián Orbán Viktor, Veres András püspök, Szijjártó Péter külügyminiszter, Balog Zoltán Emmi-miniszter is felszólalt. Szerettük volna megkérdezni a szintén felszólaló Heltai Pétert is, a Hungary Helps utazó nagykövetét pár dologról:

  • nem érzi-e diszkriminatívnak, hogy a kormány csak a keresztény menekültekre koncentrál,
  • egyáltalán, mit kell tudni ahhoz, hogy valaki 26 évesen utazó nagykövet lehessen (mert az nyilván nem elég, hogy édesanyja Siklósi Beatrix, az MTVA a vallási és nemzetiségi műsorok főszerkesztője),
  • miből is áll az utazó nagyköveti munkája,
  • hogyan aránylik a nagykövetre, utazásaira és a bürokráciára elköltött összeg a valóban célba juttatott segélyekhez,
  • és ha ennyire fontos a keresztény közösségek és menekültek kérdése, hogy lehet, hogy a kormány még egy stadionnyi összeget sem szán a területre?

Sajtónyilvános eseményen nem logikátlan az újságírók elvárása, hogy beszélni tudjanak a résztvevőkkel, de Heltai, miután meghallotta, hogy a hvg.hu érdeklődik, kijelentette, hogy

most nem válaszol a kérdésekre,

azokat e-mailben küldjük el a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Előtte az előadásában, még kifejezetten kiemelte a Hungary Helps nyitottságát, együttműködési készségét.

Ps: A nagykövethez a pénteki nappal eljuttattuk levélben is a kérdéseinket. Várjuk válaszát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!