szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyilkosságig fajult négy részeg ember vitája 2015 júniusában Zuglóban. Az ügy két vádlottja már most is börtönben van, egy másik ügyben kiszabott jogerős büntetésüket töltik.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a két évvel ezelőtti zuglói gyilkossággal gyanúsított férfit, akit ezért tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek. Egy másik férfi ellen is vádat emeltek, súlyos testi sértés kísérlete miatt. Mivel mindketten jogerős szabadságvesztésüket töltik egy másik ügy miatt, lehet, hogy tovább maradnak a hűvösön.

A gyilkosság 2015. június 17-én késő este történt. A gyilkosság előtt az áldozat együtt ivott az egyik ismerősével, majd később villamosra szálltak Zuglóban. Ott szólították meg egy ismeretlen párt, egy 36 éves férfit és az élettársát, ők is éppen ittak.

Beszélgetni kezdtek, majd mind a négyen leszálltak a Kerékgyártó utcai megállónál, ahol még jobban lerészegedtek. Az egyik férfi szexuális ajánlatot tett a nőnek, ebből kerekedett óriási balhé: először az ismerőse kezdte ütlegelni őt, de már annyira részeg volt, hogy nem tudott védekezni. Miután a földre esett, a nő élettársa is odament hozzá, és nagy erővel, többször megrúgta, megtaposta.

Ezután mindhárman leléptek, de az egyik környékbeli lakó szólt a rendőröknek, akik rövid időben belül elfogták a támadókat.  

Az összevert férfi még a helyszínen meghalt.

A nő 36 éves élettársát vádolják különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, a megölt férfi ismerősét pedig súlyos testi sértés kísérletével – derül ki a pénteki ügyészségi közleményből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, Kocsis Máté vette el tőle

Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, Kocsis Máté vette el tőle

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt