szerző:
hvg.hu

Keszég László szerint meg kell értetni a világgal, hogy egy egész szakmára nem lehet ráhúzni a vizes lepedőt.

Nem szabad, hogy lincshangulat alakuljon ki – mondta Keszég László az ügyben a Klubrádiónak. A Magyar Színházi Társaság elnöke szerint mindenképpen beszélni kell az efféle esetekről, mert csak az hozhat gyógyulást.

Keszég reagált az oktatási államtitkár szavaira is. Palkovics László a hvg.hu-nak azt mondta, felül kell vizsgálni az SZFE etikai kódexét, ha a Sárosdi Lilla által jelzett, valamint az intézményben állítólag megesett további zaklatásos ügyek a hallgatók és az oktatók függelmi helyzetéből adódhattak.

A Magyar Színházi Társaság elnöke a klubradio.hu szerint rossznak tartja a javaslatot. Ezt a megszólalást Keszég tematizálásnak tartja.

Sárosdi Lilla színművész csütörtökön nevezte meg azt a színházi rendezőt, akiről abban a posztban írt, amelyben megosztotta saját zaklatásos történetét. Sárosdi azt állítja, hogy a Vígszínház korábbi direktoráról, Marton Lászlóról van szó.

Marton közölte: rágalom, amivel a színésznő vádolja. Jelezte, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket. Erre Sárosdi azt üzente vissza, hogy a bíróság előtt is vállalja a szavait.

A Színház és Filmművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatói petíciót indítottak azért, hogy amíg nem tisztázza magát, az intézmény vezetése függessze fel az ott oktatóként dolgozó Martont. A rendező pénteken maga írt levelet a rektornak, amelyben kérte a saját felfüggesztését. Ezt a rektor elfogadta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!