szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Vígszínház pénteken éjjel közölte, hogy Marton László lemond főrendezői posztjáról.

Bár a személyét érintő állításokat továbbra is alaptalannak nevezi, azok tisztázásáig lemond főrendezői állásáról Marton László - közölte pénteken éjjel a Vígszínház, amely a lemondást elfogadta.

Az Eszenyi Enikő igazgatónak címzett, a színház által közzétett levélben Marton úgy fogalmaz,

Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.
Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét.
Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését.

Marton Lászlóról Sárosdi Lilla színésznő (interjúnkat vele itt olvashatják) állítja, hogy húsz évvel ezelőtt egy gépkocsiban szexuálisan zaklatta. Múlt szombaton osztotta meg történetét, amely szerint a színházért rajongó fiatal lányként egy próbán vehetett részt, innen invitálta őt autózásra egy ismert magyar rendező és a barátja, majd a kocsiban a rendező elővette péniszét, és megpróbálta Sárosdit orális szexre rávenni. A nő azt meséli, ettől sírva fakadt, amit a rendező nehezményezett. Sárosdi Lilla csütörtökön nevezte meg, hogy kire utalt a történettel: Marton Lászlóra, a Vígszínház főrendezőjére, a Színművészeti Egyetem tanárára. Marton ezután rágalomnak nevezte Sárosdi állítását, és pert helyezett kilátásba, amire a színésznő azt válaszolta, áll elébe, mert másoknak is vannak hasonló történetei a rendezőről, ezért is nevezte meg azután, hogy napokig titkolta, kiről beszélt. Marton mindenesetre pénteken már felfüggesztette egyetemi tanári tevékenységét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Puszild meg! - mondta nyitott sliccel a nagy magyar rendező

Vannak magyar Weinsteinek, és megússzák – ezt állítja Facebook-bejegyzésében Sárosdi Lilla, a Krétakör oszlopos tagja. A színésznő el is mond egy történetet, amikor ilyen zaklatás áldozata lett egy színházigazgató, mai napig fiatalokat tanító rendező által. Történetét a hozzájárulásával közöljük.