szerző:
hvg.hu

A Vígszínház pénteken éjjel közölte, hogy Marton László lemond főrendezői posztjáról.

Bár a személyét érintő állításokat továbbra is alaptalannak nevezi, azok tisztázásáig lemond főrendezői állásáról Marton László - közölte pénteken éjjel a Vígszínház, amely a lemondást elfogadta.

Az Eszenyi Enikő igazgatónak címzett, a színház által közzétett levélben Marton úgy fogalmaz,

Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.
Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét.
Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését.

Marton Lászlóról Sárosdi Lilla színésznő (interjúnkat vele itt olvashatják) állítja, hogy húsz évvel ezelőtt egy gépkocsiban szexuálisan zaklatta. Múlt szombaton osztotta meg történetét, amely szerint a színházért rajongó fiatal lányként egy próbán vehetett részt, innen invitálta őt autózásra egy ismert magyar rendező és a barátja, majd a kocsiban a rendező elővette péniszét, és megpróbálta Sárosdit orális szexre rávenni. A nő azt meséli, ettől sírva fakadt, amit a rendező nehezményezett. Sárosdi Lilla csütörtökön nevezte meg, hogy kire utalt a történettel: Marton Lászlóra, a Vígszínház főrendezőjére, a Színművészeti Egyetem tanárára. Marton ezután rágalomnak nevezte Sárosdi állítását, és pert helyezett kilátásba, amire a színésznő azt válaszolta, áll elébe, mert másoknak is vannak hasonló történetei a rendezőről, ezért is nevezte meg azután, hogy napokig titkolta, kiről beszélt. Marton mindenesetre pénteken már felfüggesztette egyetemi tanári tevékenységét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Puszild meg! - mondta nyitott sliccel a nagy magyar rendező

Vannak magyar Weinsteinek, és megússzák – ezt állítja Facebook-bejegyzésében Sárosdi Lilla, a Krétakör oszlopos tagja. A színésznő el is mond egy történetet, amikor ilyen zaklatás áldozata lett egy színházigazgató, mai napig fiatalokat tanító rendező által. Történetét a hozzájárulásával közöljük.