szerző:
hvg.hu

Kerény Miklós Gábor fia azt mondja, előfordult, hogy egy-egy próbán rászólt az apjára, ha nem megfelelően viselkedett. Viszont nem tud olyan esetről, amelynek köze lenne a nemi erőszakhoz vagy a szexuális zaklatáshoz.

Kerényi Miklós Gábor fia szerint érdemes feltenni a kérdést, hogy miként működhetett tizenhét éven át sikeresen az Operettszínház, ha tényleg reális lenne, hogy az ott dolgozók rettegésben és megfélemlítésben éltek, ahogy azt az utóbbi napokban lefestették. Kerényi Miklós Máté a Népszavának adott interjút arról, hogy miként élte meg azt, hogy az ellene felhozott vádak miatt az apját azonnali hatállyal kirúgta az Operettszínház. A lapnak azt mondta, épp nyolc hónapos gyerekére vigyáz, ez segít neki elkerülni az összeomlást.

Az apja elleni támadásokat azzal magyarázta, hogy a rendezőnek nagyon sok irigye van. A vállfás verésről beszélő Maros Ákossal barátok voltak, az eset után évekig együtt buliztak.

Kerényi Miklós Máté az interjúban elmondta, előfordult, hogy egy-egy próbán rászólt az apjára, ha nem megfelelően viselkedett, és szerinte „mindig meg lehetett vele ezeket a dolgokat beszélni és az, hogy adott esetben bocsánatot kérjen, természetesnek számított. Egy próbafolyamatban vagyunk benne, a célunk közös, ebben kódolva vannak az iszonyatosan kiélezett művészi feszültségek. Ezeket eltorzítva támadásként felhasználni nem korrekt. Van az a pillanat, amikor nem jó a fény, nem jó ez, nem jó az – és ott áll a rendező, és minden eszközzel próbálja a darabot összefogni” – mondta.

A Budapesti Operettszínház művésze arra a kérdésre, hogy hogyan élte meg, amikor először olvasta Kalmár Péter rendező neki címzett blogbejegyzését, amelyben megvádolta az apját, azt mondta: „Ha nincs a Weinstein- vagy a Marton-ügy, maximum lemegyek a Komédiásba, és megkérdezem tőle, hogy ezt most miért, de egyébként nem foglalkoztam volna vele. Megvádolni valakit azzal, hogy férfiakat, nőket és gyerekeket erőszakolt meg, nem egészen ugyanaz, mint elfenekelni valakit egy vállfával. A vádjai szerintem egy irigy és keserű ember mocskolódásai csupán.”

Kerényi Miklós Máté azt mondja, az apjával kapcsolatban jelenleg nem tud olyan esetről, amelynek köze lenne a nemi erőszakhoz vagy a szexuális zaklatáshoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!