szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem négyszázan keresték meg a színésznőt a saját zaklatási történeteikkel. Marton Lászlónak megbocsátott, és sajnálja, hogy a rendezőt olyasmiért is meghurcolta a média, amit nem követett el.

Nem bánta meg, hogy nyilvánosságra hozta a zaklatója nevét, de nagyon fáj neki, hogy nem tudta megmenteni Marton Lászlót az igaztalan támadásoktól – mondta a 168 Órának Schilling Árpáddal közösen adott interjúban Sárosdi Lilla, hozzátéve, hogy „borzasztóan akarta”, hogy a Vígszínház azóta menesztett főrendezője bocsánatot kérjen.

Sárosdi azt mondta, Marton bocsánatkérését tiszta szívéből elfogadta, és nem tud haraggal gondolni rá tovább. „Ha egy 74 éves emberre rácsapják a tükröt, adjunk neki időt, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Néhány nap alatt jutott el oda, hogy előbb rágalomnak nevezte a dolgot, majd elnézést kért minden áldozatától, ha megbántotta volna őket. Én ezt komoly fejlődésnek tartom. A valódi mély szembenézéshez, az igazi megbánáshoz időre van szükség” – mondta a színésznő, aki még Marton jelenleg műsoron lévő legnagyobb sikerét, A Pál utcai fiúkat is hajlandó megnézni.

Sárosdi Lilla az interjúban beszélt arról is, hogy Dés László egyik Facebook-posztja győzte meg arról, hogy nevezze meg az elkövetőt. Dés azért kérte erre, mert a sejtetés nem segíti elő a tisztulást. Szintén fontos volt, hogy csaknem négyszázan jelentkeztek nála áldozatok a saját történeteikkel. Csak ekkor tudta meg, hogy nem ő volt Marton egyetlen áldozata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Sárosdi azért nevezte meg Martont, mert felbukkantak más áldozatok

A vele történteket először a zaklató megnevezése nélkül felvállaló színésznő azért azonosította végül Marton Lászlót, mert jelentkeztek nála a rendező más áldozatai is – mondta el a Hír Tv Egyenesen című műsorában Schilling Árpád rendező, a zaklatási botrányt elindító színésznő férje. Az is közrejátszott, hogy véletlenül kétszer is összetalálkozott Martonnal, és ez nagyon felzaklatta. "Nyílna meg alattad a Föld" - Sárosdi férje csak ennyit mondana a zaklatással meggyanúsított rendezőnek, akinek szerinte le kellene mondania minden pozíciójáról és el kellene vonulnia.

hvg.hu Itthon

Sárosdi Lilla: Álljanak elő azok, akik tudták, mit csinál Marton

A színésznő a könnyeivel küszködött, amikor megtudta, hogy Marton bocsánatot kért, „kiszakadt belőlem a fájdalom.” Úgy látja, Marton is azt üzente, soha nem késő bocsánatot kérni, de azt leszögezte, a rendező húsz évvel ezelőtt nem közeledett hozzá. „Ez nem közeledés, kényszer, ez zaklatás.”