szerző:
hvg.hu

Felbolydult az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara, miután kirúgták a dékánt, a diákok óraközi szünetekben tárgyalják ki a helyzetet - számolt be az RTL Klub híradója. Az anyagból kiderült az is, az Operettszínház főigazgatója nem elégedett meg Kerényi Miklós Gábor eddig bocsánatkérésével.

A szexuális zaklatási ügye miatt menesztett ELTE dékán, Mikonya György csütörtökön a Magyar Nemzetnek beszélt arról, lincshangulat alakult ki körülötte, miután nyilvánosságra hozták az egyetem etikai vizsgálatának eredményét. Akkor arról beszélt, egy embert bántott meg, tőle bocsánatot kért. A többi előkerülő ügyhöz nincs köze. Megszólalt az RTL Klub Híradójában is, azt mondta, a történtek arra ébresztették rá, hogy "vezetőként vigyázni kell minden, még az apró gesztusokra is, mert minden elsülhet fordítva."

Mindeközben az Operettszínházban belső vizsgálat indul, hogy kiderüljön, Kerényi Miklós Gábor - a színház korábbi főigazgatója, művészeti vezetője - ott is tett-e olyat, amellyel többen vádolják. Maros Ákos színész volt az első, aki névvel vállalva elmondta, Kerényi elfenekelte egy vállfával. Kerényi a hvg.hu-nak azt mondta, tettének nem volt szexuális töltete.

Lőrinczy György főigazgató a keddi közeleményben illetve az utána adott interjúban gyakorlatilag megtagadta Kerényit, most is arról beszélt, Kerényi szerinte nem kért konkrétan bocsánatot a tettéért.

"Egyértelműen kérjen bocsánatot egy rövid mondatban Maros Ákostól" - szólította fel Lőrinczy az azonnali hatállyal felfüggesztett Kerényi Miklós Gábort, aki erre egyelőre nem reagált.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!