szerző:
hvg.hu

Egy-egy társaságról elég csak elhíresztelni, hogy a felcsúti polgármester szemet vetett rá és máris megugrik az árfolyama. A nagyság ára. De a Konzum elnök-vezérigazgatója pontot tett az ügy végére, Jászai Gellért cáfolt.

Az elmúlt hónapokban több tőzsdei céget is hírbe hoztak Mészáros Lőrinccel – talán nem véletlenül, kétszáznál is több cége van –, többek között az EstMedia, a Nutex, az OTT1, a NordTelekom illetve a Futuraqua árfolyamai is kilengtek, miután elkezdett a pletyka, érkezik Mészáros.

Éppen ezért a Világgazdaságban – ami a Mészáros-érdekeltség Mediaworks egyik kiadványa – megszólalt Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója, hogy:

a Konzum-csoport, az Opus Global, illetve a tőzsdei társaságok nagy tulajdonosai nem terveznek egyetlen további tőzsdén jegyzett társaságban sem tulajdonrészt szerezni.

Jászai azt azonban elmondta, „az ágazatspecifikus terjeszkedés tovább folytatódik, amelynek keretében olyan akvizíciókra törekednek itthon és a régióban, amelyek jól illeszkednek a már meglévő iparági portfóliókhoz.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!