szerző:
hvg.hu

Az LMP számára nagyon fontos Budakeszi az MSZP-vel folytatott tárgyalásokon a DK kezébe került.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Tóth Zoltán választási szakértőt Budakeszin indítja egyéni jelöltként a DK – tudta meg a hvg.hu a párttól. Ebben a körzetben indul az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett. Úgy tudjuk, informális beszélgetéseken felmerült, az LMP nagyon szeretné ezt a körzetet – néhány másik mellett –, így kérdés, Tóth állva marad-e a választásokig. Névtelenséget kérő DK-s forrásunk szerint "bármi elképzelhető", de azt állítja, őket az LMP-ből nem kereste meg senki, informálisan sem. Ennek ellenére sem ő, sem szocialista forrásunk nem zárta ki, hogy visszaléphetnek LMP-s jelölt javára, de csak úgy, ha az LMP többet ad. LMP-s forrásaink sem zárták ki a visszalépést, de ők 1:1 arányban tudják elképzelni ezt.

DK-s forrásunk azt mondta, Tóth Zoltán mindig is DK-szimpatizáns volt, rendszeresen feltűnt a rendezvényeiken, szakértői tanácsokat is adott a pártnak. Tóth egyébként 2014-ben előállt egy választási listával, amelynek a listavezetője és szószólója Kálmán Olga volt.

Budakeszin négy éve a fideszes Csenger-Zalán Zsolt nyert 46,5 százalékkal, a második a baloldali összefogás jelöltje, Szabóné Müller Tímea lett 26,7 százalékkal, a jobbikos Császérné Kollár Tímea 11,2 százalékot szerzett, míg Szél Bernadett a 4. lett, 10 százalék fölötti eredménnyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

11. számú Orbán Viktor Úttörőcsapat, vigyázz! Zászlónak tisztelegj!

11. számú Orbán Viktor Úttörőcsapat, vigyázz! Zászlónak tisztelegj!

Csontfűrésszel és gúnyos vigyorral a kritikus újságírók ellen

Csontfűrésszel és gúnyos vigyorral a kritikus újságírók ellen

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba