szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP számára nagyon fontos Budakeszi az MSZP-vel folytatott tárgyalásokon a DK kezébe került.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Tóth Zoltán választási szakértőt Budakeszin indítja egyéni jelöltként a DK – tudta meg a hvg.hu a párttól. Ebben a körzetben indul az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett. Úgy tudjuk, informális beszélgetéseken felmerült, az LMP nagyon szeretné ezt a körzetet – néhány másik mellett –, így kérdés, Tóth állva marad-e a választásokig. Névtelenséget kérő DK-s forrásunk szerint "bármi elképzelhető", de azt állítja, őket az LMP-ből nem kereste meg senki, informálisan sem. Ennek ellenére sem ő, sem szocialista forrásunk nem zárta ki, hogy visszaléphetnek LMP-s jelölt javára, de csak úgy, ha az LMP többet ad. LMP-s forrásaink sem zárták ki a visszalépést, de ők 1:1 arányban tudják elképzelni ezt.

DK-s forrásunk azt mondta, Tóth Zoltán mindig is DK-szimpatizáns volt, rendszeresen feltűnt a rendezvényeiken, szakértői tanácsokat is adott a pártnak. Tóth egyébként 2014-ben előállt egy választási listával, amelynek a listavezetője és szószólója Kálmán Olga volt.

Budakeszin négy éve a fideszes Csenger-Zalán Zsolt nyert 46,5 százalékkal, a második a baloldali összefogás jelöltje, Szabóné Müller Tímea lett 26,7 százalékkal, a jobbikos Császérné Kollár Tímea 11,2 százalékot szerzett, míg Szél Bernadett a 4. lett, 10 százalék fölötti eredménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!