szerző:
hvg.hu

A párt visszalépteti képviselőjelöltjét Pécsett Mellár Tamás javára a Baranya megyei 1. számú egyéni választókerületben.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezető kedden jelentette be a párt pécsi rendezvényén, hogy azt kéri az MSZP-től, hogy támogassák Mellár Tamás jelöltségét. Szocialista forrásból úgy tudjuk, Mellár az országos listán nem lesz rajta.

A fórumon felszólaló Mellár Tamás vastapsot kapott. Azt mondta, függetlenként indul a választáson. 2017 szeptemberében döntötte el, hogy indul, azt látta, Magyarország rossz úton halad, a szakadék felé megy.

Az Együtt a szerdai közleményében azt írja, elnökségi ülésükön úgy döntöttek, Mellár Tamás független jelöltet támogatja a Baranya megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerületben. Saját jelöltjét ennek értelmében visszalépteti, és a közös ellenzéki jelölt támogatására kér minden ellenzéki pártot és civil szervezetet.

Az Együtt meggyőződése, hogy a Fidesz 2018. tavaszi legyőzése érdekében minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb jelöltnek kell indulnia. Ezért is támogatja a párt Mellár Tamás jelöltségét, aki szerintük hiteles, konzervatív jelölt, a Fidesz gazdaságpolitikájának szakértő kritikusa.

„Mivel Pécsett mindkét egyéni választókerületben legyőzhető a Fidesz, így az Együtt azt kéri az ellenzéki pártoktól, hogy a Baranya megyei 2. számú országgyűlési választókerületben Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét támogassák a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként. Berkecz Balázs helyi politikusként a fideszes vezetés legkeményebb és hiteles, szakértő kritikusa” – írják.

Bár Mellár Tamás korábban azt nyilatkozta, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a támogatásáról biztosította, az LMP nem lép vissza Mellár javára. Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselő, a párt elnökségi tagja azt mondta, a pécsi 1-es körzetben ő a jelölt, ez a párt hivatalos álláspontja. Külön kérdésre ráerősített: nem lép vissza.

Tóth Bertalan Mellár Tamás támogatása mellett azt kérte, Szigetváron támogassák Vas Pétert, aki a település független polgármestere. A jelenlegi verzió szerint megtartaná függetlenségét, ami viszont azt jelenti, szocialista jelölt nem indul Baranya megyében. A másik két választókerületben ugyanis az MSZP és a DK megállapodása alapján az utóbbi állíthat jelöltet. A DK is támogatja Mellárt egyébként.

Mellár Tamással a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvashatnak interjút.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

A finnek nagyon jól szórakoznak Donald Trumpon

A finnek nagyon jól szórakoznak Donald Trumpon

Szagelszívó okozhatta a tüzet a DK irodáiban

Szagelszívó okozhatta a tüzet a DK irodáiban

Elhunyt Princz Gábor

Elhunyt Princz Gábor

Visszavett karácsonyi kampányturnéjából a Coca-Cola

Visszavett karácsonyi kampányturnéjából a Coca-Cola

A kormány szerint Gruevszki különleges bánásmódot igényel, pedig nem terhes nő

A kormány szerint Gruevszki különleges bánásmódot igényel, pedig nem terhes nő